Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Ισοβίτης μπαινόβγαινε σε αγροτικές φυλακές και έκανε ληστεία!


Ο ισοβίτης, φυσικός αυτουργός στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και καταδικασθείς για ανθρωποκτονία προ δέκα ετών, μπαινόβγαινε στις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας και φέρεται να συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία στο Ναύπλιο.

Συγκεκριμένα, ο συγκεκριμένος άνδρας εκτιμάται πως βρίσκεται πίσω από την ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Ναύπλιο, με όπλο και αυτόματο, στις 24 Μαρτίου. Το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής, μετά από έρευνα, θεωρεί πως μαζί με ένα συνεργό του (είτε ασύλληπτο είτε άλλον συγκρατούμενο του) βρίσκονται πίσω από την ένοπλη ληστεία στο πρακτορείο, από το οποίο κατάφεραν να αποσπάσουν 1.500 ευρώ. Ο ίδιος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ήταν εκείνος που μπήκε μέσα στο κατάστημα, άρπαξε το χρηματικό ποσό και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού στην οποία βρισκόταν ο συνεργός του.

Οι Αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» τις αγροτικές φυλακές, αλλά και το κελί του, σε μια προσπάθεια να βρουν στοιχεία που να τον συνδέουν με την ένοπλη ληστεία. Παρά το γεγονός πως χρήματα δεν εντοπίστηκαν μέσα σε αυτό, βρέθηκαν τα ρούχα τα οποία φέρονται να συνδέονται με τη ληστεία που σημειώθηκε την παραμονή της 25ης Μαρτίου στο Ναύπλιο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, αυτά φέρονται να έχουν αναγνωριστεί ως εκείνα τα οποία φορούσε ο δράστης της ένοπλης ληστείας στο πρακτορείο επί της οδού Μπουμπουλίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το καθεστώς στις αγροτικές φυλακές είναι πιο… χαλαρό, ωστόσο από το νόμο προβλέπεται πως πρέπει να γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι. Ο συγκεκριμένος άνδρας, όπως τονίζουν οι ίδιες αστυνομικές πηγές, έβγαινε και επέστρεφε από τις φυλακές σαν στο… σπίτι του. Τουλάχιστον έως τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν γινόταν έλεγχος κατά την επιστροφή του από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ήδη σχηματίζεται εις βάρος του δικογραφία για συμμετοχή του στη συγκεκριμένη ληστεία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε κάνει κι άλλες… σκοτεινές αποδράσεις από τις αγροτικές φυλακές, προκειμένου να προχωρήσει σε αντίστοιχες εγκληματικές ενέργειες. Ακόμη ένα σενάριο που ελέγχεται είναι να έβγαιναν από τις φυλακές και άλλοι κρατούμενοι χωρίς να υπόκεινται στον απαραίτητο έλεγχο και αν φυσικά συνεργάζονταν μαζί του.
Ο ισοβίτης, πάντως, είχε μιλήσει στις 21 Νοεμβρίου του 2018 σε ημερίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με θέμα τις αγροτικές φυλακές και την «κοινωνική επαγγελματική επανένταξη των κρατουμένων τους», κάνοντας μάλιστα και… θετικά σχόλια για τον τρόπο λειτουργίας. Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στα όσα τραγικά συμβαίνουν μέσα στις ελληνικές φυλακές.

Πάρτι Αλβανών

Προ ολίγων ημερών είχε δει το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο από ένα… πάρτι Αλβανών κρατουμένων μέσα στις φυλακές ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Σε αυτό οι κρατούμενοι πετούσαν, επιδεικτικά, χρήματα στον αέρα και κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ μέσα από μπουκάλια, ενώ τους έκανε παρέα μέσα στο «κελί- σουίτα» και μία… γάτα. «Για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές, έχουν απαντήσει αποφασιστικά τόσο η κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη», ήταν η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης πριν από λίγες ημέρες, στην οποία πρόσθεσε: «Η δράση εγκληματικής οργάνωσης και η ανάπτυξη κυκλωμάτων, με επιμέρους συνδεόμενες ενέργειες, δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται συγκροτημένα, αλλά με όρους κράτους δικαίου.

Π. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου