Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Ακόμα σκέφτονται την προσφυγή στη δικαιοσύνη στο ΑΠΘ μετά τους βανδαλισμούς στη Θεολογική Σχολή



Θα έπρεπε να έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και όχι να το σκέφτονται στο ΑΠΘ.

Η αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών στη Θεολογική Σχολή, που προκάλεσαν άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο στα επεισόδια την 6ης Δεκεμβρίου, ημέρας κινητοποιήσεων για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, αλλά και ο τρόπος που οι πανεπιστημιακές αρχές χειρίστηκαν την κατάσταση, ήταν το θέμα έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου του ΑΠΘ, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι.

Μάλιστα καλύπτονται και μόνοι τους αναφέροντας πώς σε ό,τι αφορά τους σχετικούς χειρισμούς της Διοίκησης του Πανεπιστημίου η Σύγκλητος απεφάνθη πως ήταν οι ενδεδειγμένοι «μέσα στα πλαίσια που έχει καθορίσει η Σύγκλητος και προβλέπει ο Νόμος».

Το ΑΠΘ ζητεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έκτακτη χρηματοδότηση για να καλύψει το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών και του κλαπέντος εξοπλισμού, σύμφωνα με την αναλυτική έκθεση που θα αποσταλεί.

Εξάλλου, αναφορικά με τη συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας της 11.12.2018, με στόχο την πάταξη της εμπορίας ναρκωτικών στους χώρους του ΑΠΘ και τις όμορες περιοχές η Σύγκλητος εκφράζει την ικανοποίησή της, καθώς εκτιμά πως «το πλήγμα που δέχτηκαν οι οργανωμένες συμμορίες που λυμαίνονταν την πανεπιστημιούπολη φαίνεται πως είναι καίριο», επισημαίνοντας όμως και ότι «δεν πρέπει να είναι αποσπασματικό».

Η σύγκλητος  αποφάσισε «να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και σε διεθνή fora, με παραστάσεις, έγγραφα, αλλά και υιοθετώντας μόνιμα ειδική προσθήκη στον λογότυπο της αλληλογραφίας εσωτερικού του ΑΠΘ (Το ΑΠΘ ζητά την προστασία της Πολιτείας από τα φαινόμενα βίας και ανομίας), εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο αιτήματος δικαστικής προσφυγής του Πανεπιστημίου, για την αποκατάσταση ιδίως της θεμελιώδους ηθικής βλάβης της ακαδημαϊκής του υπόστασης».

Προκειμένου να διευκολυνθεί η σε βάθος εκατέρωθεν κατανόηση των διαστάσεων του προβλήματος και να συμφωνηθούν τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπισή του η Σύγκλητος θα επιδιώξει «συνάντηση με τους εκπροσώπους των αρμόδιων Υπουργείων, της Εισαγγελίας και της δημόσιας δύναμης».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου