Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Ντροπή! Δέκα χρόνια κάθειρξη σε καθαρίστρια για πλαστό απολυτήριο Δημοτικού



Απίστευτη απόφαση από απίστευτους δικαστές που εξάντλησαν στην αυστηρότητα τους σε μια καθαρίστρια που ήθελε να δουλέψει για να ζήσει την οικογένεια της.

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του δικαστηρίου να στείλει στην φυλακή με την εξωφρενική ποινή των 10 χρόνων κάθειρξης, σε μια καθαρίστρια που είχε πλαστογραφήσει το πτυχίο της του δημοτικού, για να διοριστεί στο δημόσιο και να δουλέψει.

Η γυναίκα διορίστηκε το 1996 και για να μπορέσει να διοριστεί σε παιδικό σταθμό, με τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ πλαστογράφησε το πτυχίο που είχε της Ε΄ δημοτικού και το έκανε της ΣΤ΄Δημοτικού. Όταν η πλαστότητα εντοπίστηκε απολύθηκε, πέρασε από δίκη και επειδή κρίθηκε ότι επί 20ετία πληρωνόταν παράνομα, της επιβλήθηκε η εξοντωτική ποινή των 10 χρόνων κάθειρξης.

Η γυναίκα συντηρεί μια ολόκληρη οικογένεια αφού ο σύζυγός της είναι ανάπηρος και ζητούν να αποφυλακιστεί άμεσα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ποινή που πλήττει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, το ΚΚΕ επίσης ζητάει την αποφυλάκισή της, ενώ η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου επισημαίνει ότι: Ναί μεν πρέπει να τιμωρηθεί, αλλά η Δικαιοσύνη πρέπει να τηρεί την αρχή της αναλογικότητας. Η ποινή αναφέρει η Ένωση είναι απάνθρωπη και οφείλεται στην μεσαιωνική αντίληψη ορισμένων δικαστών, που ερμηνεύουν τον παλιό νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου. Με μοναδική τους έγνοια να μην κατηγορηθούν ότι κάνουν τα στραβά μάτια για την διαφθορά.

Η λύση πλέον είναι η απονομή χάριτος, που αποτελεί αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ασκείται με βάση τη γνώμη του Συμβουλίου Χαρίτων και τη σύμφωνη ή διάφορη με αυτήν πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η διαδικασία αυτή κινείται εφόσον υπάρχει αμετάκλητη καταδίκη. Ήδη ο συνήγορος της καθαρίστριας κατέθεσε αίτηση αναίρεσης της απόφασης στον Άρειο Πάγο.

Η διαδικασία απονομής χάριτος μπορεί να προκληθεί και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συνηθέστερα όμως κινείται μετά από πρωτοβουλία και αίτηση του ενδιαφερόμενου πολίτη.

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε η καταδίκη της 53χρονης καθαρίστριας από το Πενταμελές Εφετείο του Βόλου σε 10ετή ποινή κάθειρξης.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ήδη ζήτησε να διαβιβαστεί η απόφαση του Δικαστηρίου, προκειμένου να τη μελετήσει για να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης. Παράλληλα, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση. 











0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου