Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Έβρος: Επέστρεψαν στην πατρίδα τους οι Τούρκοι στρατιωτικοί – Τι υποστήριξαν στις ελληνικές αρχές



Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επαναπατρισμού των δύο Τούρκων στρατιωτικών που συνελήφθησαν νωρίτερα σε ελληνικό έδαφος και κρατούνταν στο φυλάκιο της Εγνατίας.

Επικοινωνία Καμμένου – Ακάρ

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί όταν δύο Τούρκοι στρατιωτικοί, που έφεραν τον οπλισμό τους, εντοπίστηκαν από περίπολο. Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι δύο Τούρκοι τέθηκαν υπό κράτηση.

Για το θέμα υπήρξε επικοινωνία σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Συγκεκριμένα οι δύο υπουργοί Άμυνας Πάνος Καμμένος και Χουλουσί Ακάρ επικοινώνησαν τηλεφωνικά και οι παράδοση των στρατιωτικών ολοκληρώθηκε στις 18.30 το απόγευμα.

Έχασε τον προσανατολισμό του ο πρώτος, τον έψαχνε ο δεύτερος
Στις καταθέσεις τους οι τούρκοι στρατιωτικοί υποστήριξαν ότι ο πρώτος έχασε τον προσανατολισμό του και χάθηκε με αποτέλεσμα να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος. Ο δεύτερος ισχυρίστηκε ότι έψαχνε τον πρώτο.

Η υπόθεση «παίζει» πρώτο θέμα και στα τουρκικά μέσα σύμφωνα με τα οποία και οι Τούρκοι στρατιωτικοί έκαναν έρευνα για μετανάστες στα σύνορα.

Η υπόθεση θυμίζει πολύ την περιπέτεια των Κούκλατζη – Μητρετώδη, οι οποίοι ωστόσο έμειναν στις τουρκικές φυλακές σχεδόν έξι μήνες.

Η ελληνική πλευρά δεν επιθυμούσε αντίποινα και επέτρεψε στους στρατιωτικούς να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Από την αρχή εξάλλου στρατιωτικές πήγες έκαναν λόγο για χαμηλής έντασης περιστατικό. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τόνιζαν ότι δεν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών και δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Αργά το απόγευμα της Κυριακής εκδόθηκε ανακοίνωση από το ΓΕΣ για το περιστατικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου 2018 και περί ώρα 11:00,  στην Περιοχή Ευθύνης της 12 Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ), πλησίον του χωρίου Φέρες, 150 μέτρα περίπου από την οριογραμμή, εντός του ελληνικού εδάφους, εντοπίστηκε από ελληνική περίπολο, Τούρκος έφεδρος υπαξιωματικός, φέροντας τον ατομικό οπλισμό του άνευ πυρομαχικών. Περί τις 14:00, εντοπίστηκε στην ίδια περίπου περιοχή και δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός), ο οποίος δεν έφερε οπλισμό, ούτε  πυρομαχικά».

Με πληροφορίες από OnAlert
newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου