Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Ομολογία Τσίπρα ότι ξεπούλησε εύκολα : Ουδείς μιας πίεσε για το Μακεδονικό



Με θράσος ψυχρός και κυνικός ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη του στην ΔΕΘ είπε : Ουδείς μιας πίεσε για το Μακεδονικό.

Με λίγα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας ξεπούλησε εύκολα την χώρα και την Μακεδονία, χωρίς πίεση όπως ο ίδιος λέει, και αυτό δείχνει το πόσο επικίνδυνος είναι ο ίδιος και η κυβέρνηση του για την Ελλάδα.

Την διεθνή πίεση για την επικύρωση της συμφωνίας ο κ. Τσίπρας απέδωσε, κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, στο ότι «είναι μια εξέλιξη που ικανοποιεί τη διεθνή κοινότητα γιατί είναι βήμα προς την ειρήνη, τον διάλογο και τη συνεργασία και σημείωσε ότι αναβαθμίζει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή».

Διαβεβαίωσε δε ότι αν υπήρχε η οποιαδήποτε πίεση σε ζητήματα που θα ήταν μη επωφελή για τη χώρα, «δεν υπήρχε περίπτωση να ενδώσουμε» 

Σε άλλη ερώτηση σχετική και πάλι με τον «διπλωματικό παράγοντα» και την επίτευξη συμφωνίας για το ονοματολογικό των Σκοπίων, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η «η ενεργοποίηση του διπλωματικού παράγοντα, όπως είπε ο κ. Μίτσελ, μπορεί να παίζει ρόλο. Αλλά η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και δεν δέχεται υποδείξεις. Εμείς πήραμε πρωτοβουλία για το θέμα της ονομασίας. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που κάναμε εκπτώσεις από τις πάγιες θέσεις. Δεν είμαστε εμείς που χρειαζόμαστε ψήφους της αντιπολίτευσης για να γίνει η αλλαγή Συντάγματος. Οι δύο χώρες δεν είναι ισότιμες, αλλά δεν θέλαμε Συμφωνία τύπου Βερσαλιών. Θέλαμε ειρήνη και φιλία με τους γείτονές μας».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου