Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Κυριάκος Μητσοτάκης για Ρουβίκωνα "Ξέρουμε ποιοι είναι εάν υπήρχε πολιτική βούληση θα είχαν αντιμετωπιστεί"



Κατά την συνέντευξη του  εχθές στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Τάκη Χατζή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με τις απειλές και την δράση του Ρουβίκωνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε "δεν αισθάνομαι ότι απειλούμαι, ούτε μπορεί κάποιος να με εκβιάσει και να απειλήσει εμένα ή τη μεγάλη Παράταξη την οποία έχω την τιμή να ηγούμαι. Το πρόβλημα, όμως, είναι ευρύτερο με τον Ρουβίκωνα σήμερα. Είναι ένα πρόβλημα ανοχής σε μία ομάδα η οποία έχει σαφείς ιδεολογικές αναφορές και η οποία ανέχεται, αν όχι υποθάλπει, την οργανωμένη βία και όταν αντιμετωπίζουμε τη βία με δυο μέτρα και δυο σταθμά.." Συνέχισε λέγοντας "Θα σας μιλήσω με απόλυτη σαφήνεια.  Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από τη μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.  Αυτό δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Ο Ρουβίκωνας είναι μια επιχειρησιακή ομάδα, τους ηγέτες της οποίας τους γνωρίζουμε διότι ποστάρουν και δημόσια στο facebook. Ο κύριος που με απείλησε έχει όνομα και φαντάζομαι ότι έχει και διεύθυνση.  Ταυτόχρονα, ο Ρουβίκωνας είναι μια οργάνωση που έχει κάνει μια σειρά από βίαια χτυπήματα. Δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να αμφισβητηθεί. Είναι χτυπήματα τα οποία ενέχουν την έννοια της απειλής σε δημόσιους υπαλλήλους, σε Δημάρχους. Είναι μια οργάνωση που εάν υπήρχε πραγματική πολιτική βούληση θα μπορούσε πολύ εύκολα να αντιμετωπιστεί. Και να σας δώσω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα του τι ακριβώς εννοώ: Ο Ρουβίκωνας έκανε μια επίθεση στην Τήνο, εισέβαλε στο Δημαρχείο της Τήνου. Ο Δήμαρχος Τήνου έκανε το προφανές. Ειδοποίησε τον αρμόδιο εισαγγελέα, κατέθεσε μήνυση και τα μέλη του Ρουβίκωνα συνελήφθησαν στην Τήνο από μια αστυνομική δύναμη που αριθμεί ακριβώς 10 αστυνομικούς με τη βοήθεια των τοπικών αρχών του λιμεναρχείου.
 Συνελήφθησαν αυτοί οι άνθρωποι, μπήκαν φυλακή, δικάστηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια. Υπήρξε, όμως, υπήρξε η πολιτική βούληση οι άνθρωποι αυτοί να συλληφθούν και στη συνέχεια φυσικά η δικαιοσύνη να κρίνει αν πρέπει ή δεν πρέπει να καταδικαστούν. Συγκρίνεται αυτό σας παρακαλώ πολύ κύριε Χατζή με αυτό το οποίο έγινε στη Βουλή όπου -περίπου- ο κ.  Βούτσης τους έδωσε και τα περιπολικά για να τους επιστρέψει σπίτι τους. Άρα, στην Τήνο με 10 αστυνομικούς μπορούμε και συλλαμβάνουμε τον Ρουβίκωνα, αλλά στην Αθήνα με 30 διμοιρίες Μ.Α.Τ. ο Ρουβίκωνας αλωνίζει ελεύθερος.  Βγάλτε τα συμπεράσματά σας."


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι "ο Ρουβίκωνας εισβάλλει ανενόχλητος σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, όταν διασύρει την εικόνα της χώρας εισβάλλοντας σε πρεσβείες, κάνει μια μεγάλη ζημιά στη χώρα.
Προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος την επομένη -εφόσον με εμπιστευτούν οι πολίτες- τέτοιου είδους συμπεριφορές να τις αφήσω να συνεχίζονται." "Θα εξετάσω όλα τα μέσα τα οποία θα έχω στην δυνατότητά μου, συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως και αλλαγών και στον ίδιο τον ποινικό κώδικα, για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά τέτοια φαινόμενα."

Και έκλεισε τις ερωτήσεις για τον Ρουβίκωνα απατώντας "υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ αυτών των εκδηλώσεων μιας βίας χαμηλής έντασης και της βίας υψηλότερης έντασης η οποία ξεκινάει από τις μολότοφ και καταλήγει στα καλάζνικοφ.  Γιατί αυτό το οποίο γίνεται σήμερα στα Εξάρχεια -που πολύ συστηματικά εκτρέφεται και εκπαιδεύεται μια νέα γενιά που ενδεχομένως να καταλήξει στην τρομοκρατία και είναι κάτι το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας- προειδοποιώ και δημόσια ότι αυτός είναι ένας κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, αλλά και για την εικόνα της χώρας και ο οποίος πρέπει να αντιμετωπιστεί."


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου