Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

«Έχουμε ακόμα ακμαίο ηθικό» δηλώνουν οι δύο στρατιωτικοί



Το αίτημα αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται επί δυόμιση μήνες στην Τουρκία είναι «πιο ζωντανό και πιο ρεαλιστικό από ποτέ» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά την επίσκεψή του στις φυλακές Αδριανούπολης. «Έχουμε ακόμα ακμαίο ηθικό» δηλώνουν οι ίδιοι.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι οι δύο έλληνες ένστολοι κρατούνται «αναίτια» και βρίσκονται σε ένα χώρο όπου «δεν θα έπρεπε να είναι, ίσως ούτε για μια ημέρα».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ο πρόεδρος της Βουλής είπε πως μετέφερε στους δύο στρατιωτικούς τα μηνύματα συμπαράστασης που στέλνουν όλοι οι Έλληνες, από τον απλό πολίτη έως την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, σημειώνοντας πως με την συμπεριφορά τους επιδεικνύουν κουράγιο και ευθύνη.

Υπογράμμισε, δε, πως με τη στάση τους δίνουν ένα μήνυμα πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα, ενώ άφησε αιχμές για το γεγονός πως δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο σε βάρος τους ούτε έχει οριστεί δικάσιμος.

«Εκτίθενται, κάθε μέρα που περνάει, στη διεθνή κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό όσοι δημιούργησαν και παρατείνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος δύο νέων ανθρώπων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους, οι δύο στρατιωτικοί διαβεβαίωσαν τον πρόεδρο της Βουλής ότι έχουν ακμαίο ηθικό και αντιλαμβάνονται την εμβληματική πλέον διάσταση που παίρνει για τον ελληνικό λαό η άδικη κράτησή τους.

Ο πρόεδρος της Βουλής συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα της Βουλής, Κώστα Αθανασίου, και τον διπλωματικό σύμβουλο της Βουλής, πρέσβη Σπύρο Θεοχαρόπουλο.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα, τους δύο στρατιωτικούς επισκέφθηκε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με την ιδιότητα του προέδρου της μικτής κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-Τουρκίας.


Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου