Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Νέα Υόρκη - Φωτιά στον πύργο Τραμπ: Ενας νεκρός και τέσσερις τραυματίες



Ένας άνδρας ηλικίας 67 ετών έχασε τη ζωή του και τέσσερις άνδρες του πυροσβεστικού σώματος υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στον 50ό όροφο του Πύργου Τραμπ στη Νέα Υόρκη το Σάββατο, η οποία κατασβέστηκε γρήγορα, ανέφεραν αξιωματικοί του πυροσβεστικού σώματος.

Το θύμα βρέθηκε αναίσθητο μέσα στο διαμέρισμα και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διατηρεί γραφείο και ιδιωτική οικία στον 66ο όροφο του κτιρίου, στο μέσο του Μανχάταν, δεν βρισκόταν εκεί. Δεν βρισκόταν επίσης κανένα άλλο μέλος της οικογένειας του προέδρου στο κτίριο την ώρα της φωτιάς, κατά την πυροσβεστική.

Οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης δεν έχουν κάνει καμιά εκτίμηση για τα αίτια της πυρκαγιάς.

«Αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη φωτιά. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το διαμέρισμα είναι αρκετά μεγάλο, ήμασταν 50 ορόφους πάνω. Στο υπόλοιπο κτίριο εξαπλώθηκε αρκετός καπνός», ανέφερε μέσω Twitter ο επικεφαλής της διεύθυνσης του πυροσβεστικού σώματος της αμερικανικής μεγαλούπολης (FDNY) Ντάνιελ Νίγκρο.

Περίπου 200 άνδρες της FDNY κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Σε δική του ανάρτηση στο Twitter, ο αμερικανός πρόεδρος και μεγιστάνας των ακινήτων ανέφερε ότι «η φωτιά στον Πύργο Τραμπ κατασβέστηκε», πριν συμπληρώσει ότι ήταν «πολύ περιορισμένη (καλά χτισμένο κτίριο)» κι ότι «οι άνδρες (και οι γυναίκες) της πυροσβεστικής έκαναν σπουδαία δουλειά» και προσθέσει «σας ευχαριστώ!», με όλα τα γράμματα της τελευταίας φράσης κεφαλαία.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν τη φωτιά, ορατή από το εξωτερικό του κτιρίου, μαύρο καπνό να υψώνεται από τον Πύργο Τραμπ και οχήματα της πυροσβεστικής παραταγμένα στον δρόμο.

Τον Ιανουάριο, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένας πυροσβέστης, όταν εκδηλώθηκε φωτιά στην κορυφή του Πύργου Τραμπ νωρίς το πρωί.


ΤΟ ΒΗΜΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου