Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Χαμός στην Προανακριτική για τη Novartis – Αποχώρησε το ΚΚΕ υπό σκέψη ΝΔ-ΔΗΣΥ



Στα… χαρακώματα είναι τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis και δεν αποκλείεται μετά το ΚΚΕ να αποχωρήσουν και άλλα από την διαδικασία. 

Η Νέα Δημοκρατία παραλίγο να αποχωρήσει με τον εισηγητή της Μάκη Βορίδη και τα υπόλοιπα μέλη του κόμματος να ζητούν ρητή δέσμευση του προεδρείου και της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την κλήτευση των 3 προστατευόμενων μαρτύρων που εμπλέκουν στην υπόθεση τα 10 πολιτικά πρόσωπα.

Για αποχώρηση και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προϊδέασε και το Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, σχολιάζοντας με νόημα ότι η στάση του κόμματος θα κριθεί από την απάντηση του προεδρείου και της πλειοψηφίας στις προτάσεις που θα υποβάλλει για τον προγραμματισμό των εργασιών της.

Το ΚΚΕ επισήμως αποχώρησε με τον εισηγητή του Νίκο Καραθανασόπουλο, να κάνει λόγο για «εκφυλισμό» της διαδικασίας με μεθοδεύσεις για αποφυγή ουσιαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, ενώ «κάρφωσε» και ΝΔ-ΔΗΣΥ περί στήριξης της παρελκυστικής τακτικής μέσω των ενστάσεων μερί νομικής ακυρότητας της συγκρότησης της Επιτροπής.

Ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων, μίλησε για επικείμενο «φιάσκο» αλα Επιτροπής Παπαντωνίου λέγοντας ότι: «η πλειοψηφία κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και τελικώς η Επιτροπή συνεχίζει να χάνει χρόνο για επικοινωνιακούς λόγους αποφεύγοντας την ουσία».

«Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Πιστεύουμε ότι η Επιτροπή ακολουθεί το δρόμο της διαλεύκανσης. Εμείς ακολουθούμε ότι λέει το Σύνταγμα που είναι και το μόνο που μπορεί να οδηγήσει σε μία δίκαιη κρίση», σχολίαζε ο Νίκος Παρασκευόπουλος εκ μέρους της πλειοψηφίας.

Υπό τον κίνδυνο να τιναχτούν οι εργασίες της Επιτροπής στον αέρα,  ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, παρείχε διαβεβαιώσεις ότι η συζήτηση επί της αρμοδιότητας ή μη της Επιτροπής θα συνεχιστεί και μετά την κλήση του Ευάγγελου Βενιζέλου την επόμενη Τρίτη, οπότε και θα μπουν στη διαδικασία προγραμματισμού των εργασιών, συνεπώς θα αποφασίσουν και για τους 3 μάρτυρες.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου