Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Απίστευτη επίθεση Τόσκα στον 88χρονο που πυροβόλησε όταν μπήκαν ληστές σπίτι του




Σφοδρή κριτική στον 88χρονο ο οποίος πυροβόλησε κατά των δύο ληστών που μπήκαν στο σπίτι του στη Γλυφάδα άσκησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στο real fm είπε:«Όλοι οι άνθρωποι που σκέφτονται κάπως συνετά σε αυτή τη χώρα καταδικάζουν φυσικά τις εγκληματικές πράξεις αλλά επίσης και τις περιπτώσεις αυτοδικίας. Εδώ δεν είμαστε Φαρ Ουέστ, δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κατέχει και να κάνει χρήση όπλου από μόνος του απλά γιατί βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Εδώ πρέπει να εφαρμόζονται οι κανόνες και οι αρμόδιες αρχές είναι που έχουν το δικαίωμα της νόμιμης βίας. Μακάρι να μπορούσαμε να εξαλείψουμε τις εγκληματικές πράξεις, δεν πρέπει όμως αλλά δεν μπορούμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο, δεν πρέπει να δούμε σκηνές και καταστάσεις που ακόμη και στην αμερικανική κοινωνία καταδικάζονται και βλέπετε τι σάλος έχει προκύψει από διαμαρτυρίες μαθητών στις ΗΠΑ που τόσο διαδεδομένο είναι το δικαίωμα αυτοάμυνας».

Σε παρατήρηση ακροατή ότι ότι «βαφτίζει» την αυτοάμυνα, αυτοδικία ο κ. Τόσκας απάντησε «καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν μπορούμε να βαφτίζουμε αυτοάμυνα την αυτοδικία. Τα όρια είναι δυσδιάκριτα, όταν μπαίνει κάποιος στο σπίτι σου ξέρω ότι δεν μπορεί τα όρια να μπαίνουν σε χάρακα. Υπάρχουν οι νόμοι και θα πρέπει τους νόμους να τους σεβόμαστε. Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο».

Από την άλλη πλευρά αθώωσες ακόμη μια φορά τον Ρουβίκωνα για το ντου στο σπίτι της πρέσβειρας του Ισραήλ είπε «τι έκανε ο Ρουβίκωνας; Έριξε χαρτάκια. Αυτό είναι καταδικαστέο αλλά μην ποινικοποιούμε και μεγαλοποιούμε τέτοιες καταστάσεις, χαρτάκια ρίχνουν και έξω από το λευκό Οίκο. Ούτε για μένα είναι ωραίο πολιτικά αλλά δεν νομίζω ότι είναι ένα θέμα που αναδεικνύει εγκληματικότητα, είναι καταδικαστέα αλλά μην φτάσουμε στο άλλο άκρο, έχει έναν άλλο κίνδυνο το θέμα».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου