Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

H μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου προκάλεσε αναταραχή στον Κορυδαλλό



Αναταραχή επικρατεί από το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, γιατί οι κρατούμενοι αντέδρασαν στη βίαιη, όπως καταγγέλλεται, μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από άνδρες των ΕΚΑΜ.

Ο Γιαγτζόγλου κατηγορείται για την υπόθεση με το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στον ιστότοπο indymedia στις 7.15 το πρωί: «Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου αντιστάθηκε όσο μπορούσε και τότε τα ΕΚΑΜ και άλλοι κουκουλοφόροι ένστολοι όρμησαν στο κελί του και τον χτύπησαν. Στη συνέχεια του φόρεσαν χειροπέδες και τον πήραν σηκωτό με τη βία βγάζοντας τον έξω από την ακτίνα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Η πτέρυγα της φυλακής ήταν κλειδωμένη εκείνη τη στιγμή και οι κρατούμενοι κοπανούσαν τις πόρτες και έβριζαν τους μπάτσους. Μέχρι στιγμής η φυλακή δεν έχει ανοίξει και οι κρατούμενοι παραμένουν κλειδωμένοι».

Μετά τη μεταγωγή του Γιαγτζόγλου οι κρατούμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος αντέδρασαν έντονα και άρχισαν να προκαλούν ζημιές σε πόρτες, να ανοίγουν κελιά και να θέτουν υπό τον έλεγχό τους μέρος της φυλακής.

Ειδικότερα, σε νεότερη ανάρτηση του indymedia αναφέρεται ότι: Οι πτέρυγες Α, Δ, και ίσως η Γ είναι σε δυναμικές ενέργειες. Μάλιστα, δημοσιεύθηκε και μία εικόνα στην οποία φαίνεται ένας ασύρματος και τρία κλειδιά, τα οποία φέρονται να βρίσκονται στην κατοχή των κρατουμένων που βρίσκονται σε εξέγερση.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαιώνει ότι υπάρχει «ζήτημα» στις φυλακές, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνονται προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου