Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου



Ο 32χρονος αποπειράθηκε να βρει καταφύγιο στην Πάτρα αλλά δεν τα κατάφερε - Είχε εμπλοκή και στο επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Καλλιθέα μεταξύ Αλβανών-Ρομά. Οι Αρχές θεωρούν ότι έχουν τον φυσικό αυτουργό του εγκλήματος.

Δραματικά ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που έγινε μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού, στις 12 Οκτωβρίου.

Από την αστυνομία είχε εντοπιστεί στις 28 Οκτωβρίου στην Πάτρα, προσαχθεί και συλληφθεί στη συνέχεια ως δραπέτης φυλακών ένας 32χρονος Αλβανός στην προσπάθειά του να κρυφτεί στην περιοχή και ενδεχομένως να διαφύγει από την χώρα, αφού είχε καταλάβει ίσως ότι η Αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη του.

Το συγκεκριμένο άτομο εξετάστηκε για συμμετοχή στην υπόθεση δολοφονίας σε βάρος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και πλέον οι Αρχές γνωρίζουν ότι ο άνθρωπος που έχουν υπό κράτηση είναι ο αυτός που πυροβόλησε, είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας σε βάρος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ενδεχομένως δεν εξελίχτηκε όπως ήθελε ο δράστης και οι συνεργοί του ο εκβιασμός και ο πυροβολισμός με πρόθεση τον τραυματισμό, για εκφοβισμό, με μοιραία αποτελέσματα για το θύμα. Η ταχύτητα στα αποτελέσματα των ερευνών είναι μεγάλη και ενδεχομένως μέχρι το μεσημέρι να είναι σε θέση οι Αρχές να ανακοινώσουν περισσότερα.

Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να είχε εμπλακεί και στο περιστατικό των πυροβολισμών στην Πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα τη νύχτα της 20ης Σεπτεμβρίου, όπου είχε γίνει επεισόδιο μεταξύ παρέας Αλβανών-Ρομά για το ποτό και για μια γυναίκα που είχε σαν αποτέλεσμα των τραυματισμό ενός 17χρονου και ενός 27χρονου.

Αναζητούν συνεργοί του

Παράλληλα, οι Αρχές έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό και των συνεργών του, ενώ θεωρούν πως η ηθικοί αυτουργοί είναι οι ομοεθνείς του σκληροί κακοποιοί και γνωστοί από την υπόθεση του μακελειού σε μπαρ του μικρολίμανου τον Νοέμβριο του 2014, όπου ένας από αυτούς είχε αφήσει πίσω του 17 τραυματίες, γαζώνοντας με καλάσνικοφ το νυχτερινό κέντρο γιατί δεν φωτογραφήθηκε μαζί του μία κοπέλα του μαγαζιού.

Το συγκεκριμένο άτομο μαζί με τους συνεργούς του, που αποτελούσαν μία πολύ σκληρή σπείρα μαστροπών, εκβιαστών και μπράβων, την ίδια εποχή βρίσκονται πρωταγωνιστές και σε μία απόπειρα δολοφονίας σε βάρος δικηγόρου στην Πεντέλη ο οποίος τυγχάνει να ήταν ο δικηγόρος του αντίδικου του πελάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και εκπροσώπου της Energa.

Οι τρεις σκληροί κακοποιοί συνελήφθησαν τότε και είναι στην φυλακή για πολλά χρόνια και για πλήθος κακουργηματικών πράξεων, ενώ έχουν υποδείξει ως ηθικό αυτουργό και εντολέα τους για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου τον πελάτη του Ζαφειρόπουλου.

Πρόσφατα, πληροφορίες από τις φυλακές ήθελαν να τον έχουν προσεγγίσει και να τον εκβιάζουν να πάρουν χρήματα για να πάρουν πίσω και την κατάθεσή τους αφού πλησιάζει η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης, όμως δεν το κατάφεραν.

Έτσι υπάρχει η εκτίμηση ότι στράφηκαν στη συμμορία των κακοποιών ομοεθνών τους στην Καλλιθέα, (όχι ιδιαίτερα έμπειρων και μάλλον «ατζαμήδων») για έναν νέο γύρο εκβιασμού, αυτή την φορά στον δικηγόρο του εκπροσώπου της Energa, τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Τι είναι αυτό που «έκαψε» τον Αλβανό-Ρομά δραπέτη

Από νωρίς οι Αρχές φαίνεται πως είχαν μία εικόνα προς τα που να στραφούν από δύο βασικά στοιχεία.

Αυτά που άφησαν πίσω τους οι δράστες στις σημειώσεις του θύματος και την κατάθεση του συνεργάτη του που ανέφερε τι ρωτούσαν οι δράστες και για ποια υπόθεση επέμειναν να δείχνουν ενδιαφέρον και το βαλλιστικό αποτύπωμα που άφησαν πίσω τους, αφού η Ασφάλεια είχε στη διάθεσή της την βολίδα που στέρησε την ζωή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου η οποία και παρέπεμπε βαλλιστικά στο περιστατικό της Πλατείας Δαβάκη στην Καλλιθέα.

Άρα οι Αρχές ήξεραν που να στραφούν. Στη συνέχεια και αφού πρώτα ακολούθησαν μια σειρά από σενάρια που δεν εδράζονταν παρά μόνο αυτό της υπόθεσης που είχε αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του Μ. Ζαφειρόπουλου, κατάφεραν να εντοπίσουν κλήση του 32χρονου Αλβανού τον οποίο είχαν στοχοποιήσει οι Αρχές, η οποία πραγματοποιήθηκε από καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα που βρήκε καταφύγιο προς μία γυναίκα και αναφέρθηκε στην γλώσσα του στο όνομα του Ζαφειρόπουλου.
Πλέον, στην Ασφάλεια ήταν σίγουροι για τον βαθμό εμπλοκής του συγκεκριμένου ατόμου, και πραγματοποίησαν στις 28 Οκτωβρίου μία αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία τον εντόπισαν και προχώρησαν στην προσαγωγή του.



Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου