Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Κατάντια 6 θέσεις κάτω η Ελλάδα στο επιχειρείν είμαστε πιο κάτω και από την Αλβανία!




Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του, βγαίνουν και πλασάρουν την κατάντια μας σαν επιτυχία κάνοντας τους ευτυχισμένους, αποκαρδιωτικά είναι για την Ελλάδα τα συμπεράσματα της φετινής έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ευκολία στο επιχειρείν σε σύνολο 190 χωρών.

Στην έκθεση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ελλάδα υποχωρεί στην παγκόσμια κατάταξη 6 θέσεις, καταλαμβάνοντας την 67η θέση από την 61η θέση που ήταν στην περσινή έκθεση και είναι πίσω από χώρες, όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Ρουμανία και τα Σκόπια.

Σύμφωνα με την έκθεση, μια επιχείρηση στην Ελλάδα καταβάλλει το 51,7% των κερδών της σε φόρους και εισφορές, ποσοστό που στην περσινή έκθεση ήταν στο 50,7%. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στις ανεπτυγμένες χώρες του ΟΟΣΑ είναι 40,1%. 

Αναλυτικότερα :

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 67η θέση, η Αλβανία στην 65η θέση,  η Τουρκία στην 60η, η Κύπρος στην 53η, η Βουλγαρία στην 50η θέση, η Ιταλία στην 46η θέση, η Ρουμανία στην 45η, η Σερβία στην 43η, η Πορτογαλία στην 29η θέση και η Ισπανία στην 28η θέση. 

Στην έκθεση η χώρα μας μαζί με το Λουξεμβούργο και τη Χιλή αποτελούν τις τρεις χώρες  με τη χαμηλότερη βαθμολογία μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών του ΟΟΣΑ. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου