Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Αληταράδες κακοποιοί αλωνίζουν τα πανεπιστήμια και δέρνουν τους φοιτητές - Νέο κρούσμα βίας στο ΟΠΑ





Καθεστώς τρόμου από συμμορίες κακοποιών λυμαίνονται τα πανεπιστήμια και δέρνουν φοιτητές εκτός των άλλων κακουργημάτων που διαπράττονται καθημερινά μέσα στους χώρους που στέλνουμε τα παιδιά μας να σπουδάσουν.

Τα επεισόδια είναι καθημερινά από ομάδες κακοποιών που είναι επικίνδυνοι να βρίσκονται μέσα στον χώρο των πανεπιστημίων χωρίς να είναι φοιτητές.

Μάρτυρες ζητεί η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) για το νέο περιστατικό βίας στους χώρους του και σε χθεσινή ανακοίνωσή της προς την ακαδημαϊκή κοινότητα του ιδρύματος, η πρυτανεία του ΟΠΑ αναφέρει ότι 

«Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, περίπου στις 8 μ.μ., ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την ώρα από το Αναγνωστήριο. Διοικητική υπάλληλος του ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη βίαιη ενέργεια, δέχθηκε και η ίδια επίθεση από την ίδια ομάδα.

Τέτοια γεγονότα θυμίζουν μαύρες στιγμές της Ιστορίας και είναι καθήκον όλων να τα αποβάλουμε από τους χώρους μας και τις κοινότητές μας, ακόμα δε περισσότερο από τους χώρους του πανεπιστημίου. Τέτοια αποτρόπαια γεγονότα αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του». Και συμπληρώνει: «Καλείται όποιο μέλος του ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε για το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του πανεπιστημίου, ώστε αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων».

Το επεισόδιο έρχεται λίγες ημέρες μετά τον προπηλακισμό ατόμου με ειδικές ανάγκες στους χώρους του ΟΠΑ και αυτό δείχνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα παραβατικότητας απο αλητάραδες και κακοποιούς που λυμαίνονται τον χώρος του ΟΠΑ και άλλων πανεπιστημίων και δεν έχουν καμία σχέση με τα πανεπιστήμια.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου