Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Περιφέρεια Αττικής - Δήμος Μάνδρας: Δύο συνεδριάσεις εν μέσω επεισοδίων



Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ήρθαν στα χέρια με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

Μετ΄ εμποδίων ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης για να διακοπεί στη συνέχεια, εν μέσω ύβρεων και συνθημάτων, η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όταν στελέχη του ΠΑΜΕ, συλλογικότητες και μεμονωμένα άτομα μπήκαν με πανό στο κτίριο της Περιφέρειας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Αττική ζητώντας «έργα τώρα αντιπλημμυρικά, για να μην πεθάνει η εργατιά».

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με παρέμβαση του καθηγητή του Πανεπιστημιου Αθηνών Ευθύμιου Λέκκα, η οποία διακόπηκε πολλές φορές όπως και η ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικης Αττικής Γ. Βασιλείου.

Η κ. Ρένα Δούρου δεν πρόλαβε να τοποθετηθεί ενώ ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θ. Σχινάς που διέκοψε τη συνεδρίαση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, αναγκάστηκα να διακόψω τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ο ίδιος συγκάλεσα, θέτοντας ως θέμα της, την ενημέρωση - συζήτηση σχετικά με τις πολύνεκρες πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου, εξαιτίας της συμπεριφοράς πολιτών, που με υβριστικά και συκοφαντικά συνθήματα εμπόδιζαν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, η οποία είχε ξεκινήσει με παρέμβαση του καθηγητή Λέκκα και συνεχιζόταν με την ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου».

Ο κ. Βασιλείου δήλωσε στο «Βήμα» ότι η συνεδρίαση θα συνεχιστεί την Πέμπτη το μεσημέρι και αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές είπε: «Είμαστε επί ποδός πολέμου. Βρισκόμαστε σε φάση αποκατάστασης και προχωράμε με ταχύτατους ρυθμούς. Αποθηκεύουμε όλα τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα, ξελασπώνουμε κι ανοίγουμε τα ρέματα που έχουν γεμίσει με φερτά υλικά, μεταφέρουμε τα μπαζωσκούπιδα σε ένα λατομείο του ΤΙΤΑΝΑ που υπάρχει στην περιοχή, δίνουμε τρόφιμα στον κόσμο ενώ έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στη Νέα Πέραμο. Συνολικά έχουν γίνει αυτοψίες από τους Δήμους Μάνδρας, Μεγάρων και Ελευσίνας σε 1300 οικίες - από την Περιφέρεια σε 300 επιχειρήσεις - από το υπουργείο υποδομών ελέγθηκαν 1160 κτίρια - ενώ οι αιτήσεις και οι αυτοψίες συνεχίζονται.

Επεισόδια στο δημοτικό συμβούλιο Μάνδρας

Μεγάλη ένταση και επεισόδια υπήρξαν και στην πρώτη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνδρας, μετά τις φονικές πλημμύρες που έγινε χωρίς την παρουσία της δημάρχου Ιωάννας Κριεκούκη.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Ant1 εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ήρθαν κυριολεκτικά στα χέρια με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας μέσα στο Δημαρχείο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν αμέσως μετά την ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων όταν εκπρόσωποι της μειοψηφούσας παράταξης εξαπέλυσαν κατηγορίες εναντίον της δημάρχου Μάνδρας που απουσίαζε από τη συνεδρίαση. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αντέδρασαν λέγοντας ότι η δήμαρχος βρισκόταν σε αποστολή καταγραφής των προβλημάτων. Τα αίματα άναψαν, οι δυο πλευρές ήρθαν στα χέρια και χρειάστηκε παρέμβαση των πιο ψύχραιμων για να επανέλθει ηρεμία.


ΤΟ ΒΗΜΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου