Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Φοροληστεία με νέα μέτρα και φόροι 2,2 δις - Κόβουν από υγεία και πρόνοια διαλύοντας τον κοινωνικό κράτος



Ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2018 επιβεβαιώνει την κυβερνητική αποτυχία του 2017 και φέρνει νέους φόρους και περικοπές το 2018 βουλιάζοντας και άλλο την οικονομία της χώρας.

Με τις τεράστιες φορολογικές επιβαρύνσεις που φορτώνει τους πολίτες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την περικοπή πρωτογενών δαπανών  το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να διαμορφωθεί φέτος σε 2,4% του ΑΕΠ και προβλέπεται πως θα εκτιναχθεί του χρόνου σε 3,8% του ΑΕΠ όταν το πρόγραμμα απαιτεί 3,5%.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό προβλέπεται:

Επιβάλλει πρόσθετους φόρους 951 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 478 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τους άμεσους φόρους και τα 473 εκατ. ευρώ από την έμμεση φορολογία.

Κόβει κατά 774 εκατ. ευρώ τις επιχορηγήσεις σε νοσοκομεία, τον ΕΟΠΠΥ και άλλους φορείς του δημοσίου

Περικόπτει συνολικά τις πρωτογενείς δαπάνες κατά 1,276 δις ευρώ.

Ο λογαριασμός της νέας εξοντοτικής λιτότητας φτάνει τα 2,227 δις ευρώ και είναι ένα μέρος των πρόσθετων βαρών  που καλούνται να σηκώσουν τα νοικοκυριά των οποίων η φοροδοτική ικανότητα έχει εξαντληθεί.  Το φετινό κοινωνικό μέρισμα, είναι μόλις το ένα τρίτο των νέων βαρών.

Οι φόροι πάνω από το εύλογο επίπεδο σκοτώνουν τα έσοδα και θεριεύουν τη φοροδιαφυγή, εξοντώνοντας τους έντιμους και συνεπείς φορολογουμένους. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου