Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Βίντεο από την απόδραση Βορειοκορεάτη στρατιώτη



Ο 20χρονος Βορειοκορεάτης στρατιώτης, επιχείρησε να διαφύγει από τη χώρα μέσω της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης και να φτάσει στη Νότια Κορέα.

Για το περιστατικό, οι αμερικανικές αρχές, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου φαίνεται ο νεαρός στρατιώτης να κινείται με ένα αυτοκίνητο προς τα σύνορα με τη Νότια Κορέα. Στρατιώτες της Βόρειας Κορέας τον καταδιώκουν καθώς έχει σημάνει συναγερμός στην περιοχή από την παρουσία του τζιπ που οδηγούσε ο 20χρονος. 

Σε κάποιο σημείο της διαδρομής το τζιπ «κολλάει» σε μία λακούβα του δρόμου και τότε ο νεαρός βγήκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να διαφύγει με τα πόδια.

Οι τέσσερις στρατιώτες που φτάνουν δίπλα στο τζιπ παίρνουν θέση και αρχίζουν να πυροβολούν κατά του 20χρονου ο οποίος συνεχίζει να τρέχει για κάποια μέτρα ακόμα μέχρι που πέφτει  τραυματισμένος, αλλά καταφέρνει να περάσει τα σύνορα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Νότιας Κορέας.



Οι αμερικανικές αρχές ισχυρίζονται ότι οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες, πέρασαν τη νοητή γραμμή των συνόρων με τη Νότια Κορέα παραβιάζοντας τη συνθήκη που ισχύει από το 1953, μετά, δηλαδή, το τέλος του πολέμου της Κορέας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου