Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Επιβεβαιώνει τα στοιχεία η Eurostat: Στο 0,5% η ανάπτυξη το β' τρίμηνο του 2017



Το ίδιο διάστημα, το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,6% και στην ΕΕ κατά 0,7%

Ανάπτυξη 0,5% κατέγραψε η ελληνική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σε σχέση με το προηγούμενο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Την Περασμένη Παρασκευή αντίστοιχα στοιχεία είχε δώσει στην δημοσιότητα και η ΕΛΣΤΑΤ, όπου επίσης η ανάπτυξη κατά το β' τρίμηνο του 2017 ήταν στο 0,5% σε σχέση με το α' τρίμηνο του έτους, ενώ σε ετήσια βάση η αύξηση καταγράφεται στο 0,8%, δηλαδή σε σύγκριση με το Β' τρίμηνο του 2016.

Τα στοιχεία αυτά ουσιαστικά σηματοδοτούν μια «ανώμαλη προσγείωση» στην πραγματικότητα για την κυβέρνηση, καθώς οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης φαίνεται πως κοστίζουν τελικά πολύ, ενώ πλέον οι ελπίδες για την συνολική ανάπτυξη του έτους στρέφονται στο γ' τρίμηνο και στην μεγάλη βοήθεια από τον τουρισμό.

Το β' τρίμηνο του 2017, το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,6% και στην ΕΕ κατά 0,7%.

Τα κράτη μέλη που κατέγραψαν τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης είναι η Τσεχία (2,5%), η Σουηδία (17%), η Ρουμανία (1,6%) και η Ολλανδία (1,5%). Αντίθετα, τη χαμηλότερη αύξηση του ΑΕΠ κατέγραψαν η Πορτογαλία και η Μ. Βρετανία (0,3%).


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου