Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Πόλεμος ανακοινώσεων για την κόντρα Κοτζιά με το Athens Review of Books

Aris Oikonomou/SOOC


Λάδι στη φωτιά έριξε άρθρο των «Financial Times», που εξέφραζε φόβους για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, μετά τη δικαίωση του υπουργού στη δικαστική του διαμάχη του με το ζεύγος Βασιλάκη, που εκδίδει το περιοδικό Athens Review of Books

Μαίνεται η κόντρα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τους εκδότες του περιοδικού «Athens Review of Books», με αφορμή και άρθρο των «Financial Times», που εξέφραζε φόβους για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, μετά τη δικαίωση του υπουργού στη δικαστική του διαμάχη του με το ζεύγος Βασιλάκη. 

Με αιχμηρή ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών στρέφεται κατά της συντάκτριας της βρετανικής εφημερίδας κατηγορώντας την για ψεύδη και καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημοσιογραφικής ηθικής σε σχέση με δημοσίευμα. Αναφέρει μάλιστα πως η ανταποκρίτρια των FT εξυπηρετεί «άλλες σκοπιμότητες και ιδιοτελή συμφέροντα». 

Σε δική τους ανακοίνωση οι εκδότες του «Athens Review of Books» αναφέρουν ότι ο κ. Κοτζιάς και ο δικηγόρος του Γιάννης Μαντζουράνης επιτίθενται ξανά στο έντυπό τους, διεκδικώντας για μια ακόμη φορά το «πρωτάθλημα ψευδολογίας».

«Ο Πολυκαθηγητής Κοτζιάς πάντως δεν απειλεί με αγωγή στους Financial Times. Γιατί δεν θα βρει στη Μεγάλη Βρετανία δικαστές με «κατανόηση», καταλήγουν ειρωνικά οι εκδότες.

Από την πλευρά της, η ΝΔ επισημαίνει ότι «η απάντηση του κ. Κοτζιά τον εκθέτει ακόμα περισσότερο», τονίζοντας ότι από τη θέση του ως υπουργός Εξωτερικών «οφείλει να σκέφτεται δυο φορές τις κινήσεις που εκθέτουν, όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και την χώρα σε διεθνές επίπεδο».

Η δικαστική κόντρα του κ. Κοτζιά με τον εκδοτικό οίκο και το ζεύγος Μαντζουράνη αφορά τη δημοσίευση επιστολής αναγνώστη που χαρακτήριζε τον νυν υπουργό «πραγματικό γκαουλάιτερ του Σταλινισμού» και «ακραίο, φανατικό κομμουνιστή».



Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου