Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Μέχρι και το ακουστικό έπεσε με αυτά που’ λεγε ο Κατρούγκαλος! «Εξουδετερώσαμε τον εκβιασμό αποδεχόμενοι παράλογα πράγματα»



Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος ομολόγησε πως τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση για νέες περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και τη δέσμευση για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και λιτότητα μέχρι το 2060 είναι παράλογα.

Προσπαθώντας, ωστόσο, να εξισορροπήσει την παραδοχή του υποστήριξε ότι «τα εξισορροπήσαμε με τα αντίμετρα».

Κληθείς να σχολιάσει, δε, την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που φέρει το όνομά του ο κ. Κατρούγκαλος τη χαρακτήρισε ως «τον καλύτερο δυνατό συμβιβασμό» με «απόδειξη» γι’ αυτό ότι, όπως είπε, «το ΔΝΤ ζήτησε να ανοίξει ξανά μετά την πρώτη αξιολόγηση».

«Τον εξουδετερώσαμε αυτό τον εκβιασμό αποδεχόμενοι παράλογα πράγματα τα οποία δεν υπήρχε λογική να ληφθούν και τα οποία εξισορροπήσαμε με τα αντίμετρα» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εργασίας.

Επέμεινε, ακόμα, ότι «οι μικρές συντάξεις που αντιστοιχούσαν σε μέσο μηνιαίο εισόδημα σε όλο τον επαγγελματικό βίο της τάξης των 1.000 ευρώ έχουν καλύτερη αντιμετώπιση με το σύστημά μου» επιχειρηματολογώντας ότι «οι συντάξεις είναι χαμηλές γιατί οι μισθοί είναι χαμηλοί» και υπερηφανευόμενος ότι «αυτό που έκανε ο νόμος μου είναι η ρήτρα ανάπτυξης όπως κάναμε και για το χρέος».

Πάντως χαρακτηριστικό στιγμιότυπο (μετά το 1.49 του παρακάτω βίντεο) ήταν όταν κάποια στιγμή το ακουστικό του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών βγήκε από τη θέση του με την αντίδραση του Γιώργου Κατρούγκαλου να γίνεται αστραπιαία και να το βάζει στη θέση, ενώ την ίδια στιγμή κατάφερε να μην του πέσει το μικρόφωνο από τα χέρια αλλά να το φέρει κοντά στο στόμα του.




Πηγή : thecaller.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου