Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ράνια Αικατερινάρη : «Ναι, παίρνω μισθό 270.000 ευρώ»



Κόρη της πρώην βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, ο μισθός της κ. Ράνιας Αικατερινάρη ( Η νέα  CEO του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων)ανέρχεται σε 270.000 ευρώ. Κάτι που δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβεβαιώσει και η ίδια: 

«Ναι ο μισθός μου είναι αυτός που είπατε, 270.000 ευρώ!». 

Η ίδια βρέθηκε κατηγορούμενη δύο φορές για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, σε υποθέσεις που είχαν να κάνουν με το περάσμά της από τη ΔΕΗ. Η υπόθεση για την οποία είναι κατηγορούμενη,  αφορά  παράνομη δανειοδότηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από τη ΔΕΗ όταν η κ. Αικατερινάρη ήταν Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας, ενώ παράλληλα, έχει ασκηθεί και δίωξη κατά της Αικατερινάρη και κατά άλλων πέντε πρώην στελεχών της ΔΕΗ σε βαθμό κακουργήματος για απιστία από κοινού για ζημία που, σύμφωνα με την δικογραφία ανέρχεται σε 74,435 εκατ ευρώ.

Μάλιστα στη μια από τις δύο υποθέσεις, η οποία αφορούσε το «ναυάγιο» της κατασκευής του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, η παρέμβαση της εισαγγελίας είχε γίνει μετά από ερώτηση στη Βουλή 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ!

Το βιογραφικό της κ. Ουρανίας (Ράνιας) Αικατερινάρη, Διευθύνουσας Συμβούλου (CEO) και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

“Γεννήθηκε το 1971. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ. Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το City University στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει εργαστεί στην επιχειρηματική και επενδυτική τραπεζική σε Ελλάδα και εξωτερικό σε μεγάλους οργανισμούς όπως η BNP Paribas, Eurobank και Deutsche Bank. Έχει διατελέσει Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στη ΔΕΗ την περίοδο 2010-2015. Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν Partner στην Ernst & Young (ΕΥ). 





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου