Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη



Η κυβέρνηση, που εξακολουθεί να εμπαίζει δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους τάζοντας τους μονιμοποιήσεις, ενώ γνωρίζει ότι μια τέτοια ρύθμιση είναι αντισυνταγματική, βρήκε ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί της.

Πρώτον, επέρριψε ευθύνες στη Δικαιοσύνη, γιατί διέρρευσε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους των δήμων, με την οποία καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει την παράταση των συμβάσεων και τους ίδιους να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν για το επιπλέον διάστημα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Δεν είναι η πρώτη φορά, βεβαίως, που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. καταφέρεται κατά της Δικαιοσύνης για αποφάσεις που δεν της είναι αρεστές. Από το Συμβούλιο της Επικρατείας και την απόφαση για την αντισυνταγματικότητα του διαγωνισμού – παρωδία για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών μέχρι το Ελεγκτικό

Συνέδριο που έκρινε ότι είναι παράνομες οι μειώσεις στις συντάξεις από το 2019 και τώρα η παράταση των συμβάσεων, είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση επιτίθεται κατά της Δικαιοσύνης.

Ο δεύτερος εχθρός της κυβέρνησης της Αριστεράς είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επιτέθηκε χθες στην εφημερίδα «Καθημερινή» για τη δημοσίευση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τους συμβασιούχους, όπως έχει κάνει επανειλημμένα στο πρόσφατο παρελθόν με τον Ελεύθερο Τύπο, με τις αποκαλύψεις για τη Βενεζουέλα, αλλά και τις συντάξεις και τις εισφορές.

Εφθασε όμως η ώρα της αλήθειας για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο σταματά τα παιχνίδια με τις μονιμοποιήσεις που πήγε να στήσει θυμίζοντας πρακτικές της δεκαετίας του ‘80, ενώ σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα νέα μνημονιακά μέτρα που θα πλήξουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θα επιφέρουν δραματικές μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και αυξήσεις φόρων.

Η ανικανότητα της κυβέρνησης δεν μπορεί να καλυφθεί με επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των μέσων ενημέρωσης. Οι πολίτες καταλαβαίνουν πλέον ποιοι ευθύνονται για την υποτροπή της κρίσης. Ακόμα και οι συμβασιούχοι αντιλαμβάνονται πολύ καλά πως η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να τους κάνει παιχνίδι στα χέρια της.



Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου