Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Εκρηκτικός μηχανισμός σε τροχόσπιτο τουριστών στην Ημαθία



Συνταξιούχοι Γερμανοί τουρίστες που ταξίδευαν με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, εντόπισαν εκρηκτικό

 μηχανισμό στο όχημά τους, μετά τη διανυκτέρευσή τους στον σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Πλατάνου, επί της Εγνατίας Οδού, κοντά στο Κλειδί Ημαθίας.

Ο 70χρονος Γερμανός ιδιοκτήτης του τροχόσπιτου διανυκτέρευσε μαζί με την 64χρονη σύζυγό του στον σταθμό και το πρωί διαπίστωσε ότι ήταν σκασμένο το λάστιχο του οχήματος. Εξερευνώντας το όχημα ανακάλυψε ένα ύποπτο αντικείμενο, που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό.

Κάλεσε την αστυνομία και επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί μαζί με πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, αλλά και πυροσβεστικά οχήματα.

Για λόγους ασφαλείας αποκλείστηκε η γύρω περιοχή.

Μετά την επιχείρηση των πυροτεχνουργών για την απομάκρυνση του ύποπτου αντικειμένου, αυτό μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση.

Πρόκειται για αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αλλά προς το παρόν παραμένει άγνωστο από ποιον και γιατί τοποθετήθηκε στο τροχόσπιτο των συνταξιούχων Γερμανών, που πραγματοποιούν διακοπές στην Ελλάδα.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών.

Ο ιδιοκτήτης του τροχόσπιτου στην κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία είπε ότι με την 64χρονη σύζυγό του έφτασαν στη χώρα μας προχθές από την ΠΓΔΜ, ενώ κινήθηκαν προς τη Σιθωνία Χαλκιδικής, όπου έμειναν αρχικά. Πρόθεσή τους ήταν να ταξιδέψουν στη συνέχεια προς τη Θεσπρωτία και καθ' οδόν για τον προορισμό τους, στάθμευσαν το τροχόσπιτο στο ΣΑΕ Πλατάνου, όπου πέρασαν την περασμένη νύχτα.



Πηγή : efsyn.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου