Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Τα τέσσερα κανάλια που έγιναν... εννέα



Ειλικρινά δεν γνωρίζω πόσο στοίχισε στους φορολογουμένους το περιβόητο Ινστιτούτο Φλωρεντίας, το πόρισμα του οποίου το χρησιμοποιούσε ο Νίκος Παππάς (φωτογραφία) περίπου ως «Ιερό Ευαγγέλιο», προσπαθώντας με αυτό να πείσει ότι μόνο τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια χωρούν στην Ελλάδα, αλλά ήρθε το ΕΣΡ για να καταρρίψει μετά πολλών επαίνων τη θεωρία του. 

Μια θεωρία και μια εμμονή του κ. Παππά που ταλαιπώρησε χιλιάδες εργαζομένους και ανάγκασε υποψήφιους καναλάρχες σε εξευτελισμό κλείνοντάς τους επί ημέρες στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για να πλειοδοτήσουν σε έναν διαγωνισμό που τελικά αποδείχθηκε... πέτσινος (τελευταίως το «πέτσινος» έγινε της μόδας, μέχρι και ο Πρωθυπουργός το χρησιμοποιεί). Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου κλήθηκαν σε ακρόαση τα μέλη του ΕΣΡ, ειπώθηκε ότι αν ήταν στο χέρι των μελών του ΕΣΡ (που διορίστηκαν, να σημειώσω, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ) θα παραχωρούσαν άδειες για εννέα κανάλια και αν η ΕΡΤ «τακτοποιούσε» καλύτερα τις συχνότητές της ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί σε... 11.

Βεβαίως το κυριότερο ερώτημα που απηύθυναν οι συριζαίοι βουλευτές προς τα μέλη του ΕΣΡ ήταν γιατί αργούν να πάρουν απόφαση. Μα γιατί βιάζονται τόσο; ήταν η παρατήρηση που έκαναν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, πλην βεβαίως του (πολύ) Κασιδιάρη που έδειχνε να αδιαφορεί για το τι γίνεται γύρω του και έκανε το σόου του επειδή δεν «παίζουν» τη Χρυσή Αυγή τα κανάλια. 

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οι πάντες θυμήθηκαν τις παραινέσεις του Νίκου Παππά (στο περιστύλιο της Βουλής αλλά και στις ανά την Ελλάδα περιηγήσεις του) προς τα μέλη του ΕΣΡ να τελειώνουν γρήγορα με τις άδειες (εννοούσε πάντοτε τις τέσσερις άδειες). Να σκεφθείτε ότι η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοφιλοπούλου ρώτησε τα μέλη του ΕΣΡ γιατί καθυστερούν να καθορίσουν τις τηλεοπτικές άδειες και χωρίς να περιμένει απάντηση απάντησε μόνη της στην ερώτηση που έκανε: «Μήπως καθυστερείτε για να γίνει η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση;».

Οι βουλευτές της ΝΔ Ι. Τραγάκης και του ΠαΣοΚ Α. Λοβέρδος έκαναν λόγο για πιέσεις που δέχονται τα μέλη του ΕΣΡ από τον Νίκο Παππά για να εκδώσουν πιο γρήγορα τις άδειες. Και ξέρετε ποιους λόγους προέβαλαν οι του ΕΣΡ για την καθυστέρηση; Πρώτον, γραφειοκρατικές διαδικασίες και, δεύτερον, τη νομολογία που υπάρχει στις χώρες της ΕΕ, που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.


ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου