Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Ένστολοι επιχείρησαν να μπουν στη Βουλή με συνθήματα εναντίον του Καμμένου και της κυβέρνησης



Με μαύρα μπαλόνια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των νέων μέτρων εκατοντάδες ένστολοι άνδρες και γυναίκες εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας έδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκίνησαν από το πρωϊ ,όταν ειδικοί φρουροί ανάρτησαν πανό στον Λυκαβηττό στο οποίο είχαν αναγράψει το σύνθημα: «Πόσο κοστίζει η ζωή του αστυνομικού κύριε Τσίπρα;» ενώ το ίδιο ερώτημα απηύθυναν στα γερμανικά και στην Άνγκελα Μέρκελ.

Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστών στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ,Γιώργου Χουλιαράκη , στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ζητώντας συνάντηση μαζί του.

Μετά τη συγκέντρωση οι ένστολοι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

 Οι ένστολοι φώναξαν συνθήματα και εναντίον του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος, να θυμίσουμε, ότι είχε δώσει υποσχέσεις για την αποφυγή περαιτέρω περικοπών στα μισθολόγιά τους, καθώς και επιστροφής των χρημάτων που είχαν αφαιρεθεί, όπως είχε αποφασίσει το ανώτατο δικαστήριο.

Οι ένστολοι φώναξαν συνθήματα όπως «Καμμένε θυμίσου τον λόγο της τιμής σου και έστω και στα 4 άντε και παραιτήσου», «Φρουρά - φρουρά μας κλέβουν τα λεφτά» και «Καμμένε δεν κάνεις ούτε για τσοπάνης».

Ένταση προκλήθηκε όταν έφτασαν έξω από την είσοδο της Βουλής και θέλησαν να μπουν μέσα.  Ομως επικράτησαν τελικά ψυχραιμότερες φωνές.  

Κατά την διάρκεια της πορείας πέρασαν απο το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, οι διαδηλωτές μόλις έφθασαν στο κτίριο πέταξαν μαύρα μπαλόνια ενώ οι συνδικαλιστές βγήκαν στο παράθυρο χαιρετώντας τους συναδέλφους τους και κάνοντας το σήμα της νίκης. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου