Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Ν. Φίλης ναι μεν αλλά ναι σε όλα μην τυχόν και πέσουμε και χάσουμε την καρέκλα



Διαβάζουμε στο capital.gr


Της Μαρίας Νταλιάνη

Ηγετική εμφάνιση στην εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, με βολές κατά των μέτρων, κατά των ιδιωτικοποιήσεων, και άλλων επιλογών της κυβέρνησης έκανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο Νίκος Φίλης στην Ολομέλεια. Κι ενώ ξεκίνησε λέγοντας "προβληματίζομαι" κατέληξε δηλώνοντας ότι στηρίζει.

Μην έχουμε αυταπάτες τα μέτρα αυτά σημαίνουν παράταση παραμονής στα Μνημόνια. Το είπε κι ο πρωθυπουργός. Εμείς δεν παίζουμε παιγνίδια success story. Ξέρω ότι επικοινωνιακά δεν ακούγεται αλλά η αλήθεια δεν υποτάσσεται σε επικοινωνιακά φτιασιδώματα.  Δώσαμε μια μεγάλη μάχη το 2015 και οδηγηθήκαμε σε επώδυνο συμβιβασμό τον οποίο θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού.

Με την ψήφιση αυτών των μέτρων  φτάνουμε στα όρια έναντι των .πεποιθήσεων της Αριστεράς και των αντοχών της κοινωνίας.  Για την δική μας Αριστερά η ηθική της πεποίθηση  συναρτάται με την ηθική της ευθύνης. Υπάρχει όμως ένα σημείο που αν υπερβείς τις πεποιθήσεις σου υπονομεύεις τη δυνατότητα να ασκείς την ευθύνη σου. "Προβληματίζομαι".

Στην συνέχεια έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου "να μην σπάσει ο δεσμός και η ισορροπία μεταξύ  δημοσίου και λαϊκού συμφέροντος "διαφορετικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρωθεί ως πολιτικός χώρος".

Και αναφέρθηκε σε "κέντρα και παράκεντρα" που έχουν σκοπό να πιέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εγκατασταθεί μια μνημονιακή μηχανή εντός του στο πλαίσιο της δήθεν ωρίμανσής του. "Όσοι σχεδιάζουν την εκτρωματική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ θα απογοητευτούν" είπε.

Τάχθηκε κατά των υπερβολικών πλεονασμάτων αλλά υπέρ του να μοιραστεί το πλεόνασμα του 2016 βγαίνοντας έτσι "εκτός γραμμής".

"Υπάρχει εκκρεμότητα του κοινωνικού μερίσματος από το πλεόνασμα του 2016 πέραν των 617 εκ ευρώ που δόθηκαν το Δεκέμβριο" είπε επιβεβαιώνοντας στο σημείο αυτό τη ΝΔ που ζητάει με τροπολογία να μοιραστούν 865 εκ ευρώ φέτος με την δική της τροπολογία.

Και επανέφερε το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας που λίγο νωρίτερα ο Πρωθυπουργός εξηγούσε ότι θα πρέπει να κλείσει την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαΐου.
Ζήτησε να υπάρξει επίσης ρητή δέσμευση για το χρέος,.

Και μετά από όλ αυτά κατέληξε λέγοντας: "δεν εγκαταλείπουμε, δεν παραιτούμαστε, Συνεχίζουμε".


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου