Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Πρώτα οι ιδεοληψίες μας και οι εμμονές μας και μετά η ασφάλεια της Κοινωνίας


Είναι δυνατόν να συζητάμε ακόμα να αλλάξουμε τον εγκληματικό νόμο ευεργέτημα για σκληρούς κακοποιούς;

Είναι δυνατόν να έρχεται η κοινωνία τελευταία και πρώτες οι ιδεοληπτικές Συριζαίικες εμμονές που έχουν οδηγήσει εκτός φυλακών δεκάδες ποινικούς κρατουμένους η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης;

Και όμως όσο παραμένει αυτή η ανίκανη σε όλα τα επίπεδα κυβέρνηση κινδυνεύουμε αφού με απόφαση του νυν υπουργού Δικαιοσύνης κύριου Κοντονή παραγγέλθηκε η  παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου, με ορισμένες ωστόσο «διορθώσεις», προκειμένου να μην αποφυλακίζονται καταδικασθέντες για ορισμένες ανθρωποκτονίες και βιασμούς.

Ο κ. Κοντονής , απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη, ξεκαθάρισε ρητά και κατηγορηματικά αγνοώντας την ασφάλεια της κοινωνίας ότι «βεβαίως και θα συνεχιστεί η ισχύς του νόμου και εκτός από τις εξαιρέσεις που προβλέπει για περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν υποπέσει σε κακούργημα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και δεν μπορούν να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων μελετούμε να επεκταθεί και στις περιπτώσεις ανθρωποκτονιών με ορισμένα χαρακτηριστικά και του βιασμού».

Ο κ. Κοντονής αγνοώντας την επικαιρότητα και τα δεκάδες εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι σκληροί κακοποιοί που αποφυλακίζονται από τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου, έσπευσε να υποστηρίξει ότι «η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για την θεσμική θωράκιση»!

Χαρακτήρισε μάλιστα χωρίς ίχνος ντροπής προς την κοινωνία ως «λαϊκιστές» όσους καταγγέλλουν τον νόμο Παρασκευόπουλου κάθε φορά που διαπιστώνεται ότι συλληφθέντες για βαρύτατα ποινικά αδικήματα είχαν αποφυλακιστεί με τις ευεργετικές διατάξεις του. 

«Μετά από την παρέλευση ενός διαστήματος έκτισης ποινής θα ήταν ελεύθεροι ούτως ή άλλως», είπε με την λογική ενός Συριζαίου ο κ. Κοντονής  απατώντας στον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Καραγκούνη «Αρα, είναι στοιχείο λαϊκισμού να επικαλείστε ένα περιστατικό για να πείτε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη δημόσια ασφάλεια» είπε, τελειώνοντας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου