Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Χρυσόγονος: Χάνουμε τα Eurogroup Μαΐου-Απριλίου, αν πάμε Ιούνιο θα είμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο




Για να βγούμε από τη λιτότητα πρέπει να περάσουμε όχι μια αλλά δύο αξιολογήσεις ακόμα εκτίμησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορετική άποψη για την έξοδο από τη λιτότητα σε σχέση με αυτή που διατύπωσε ο Χρήστος Σπίρτζης εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «για να έρθει το τέλος της κρίσης πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και να πάρουμε τη δόση και να περάσουμε και άλλη μια αξιολόγηση γιατί αυτή η δόση δεν μας φτάνει».

Παράλληλα πρέπει κατά τον κ. Χρυσόγονο «να μπούμε σε ποσοτική χαλάρωση, να διευθετηθεί το θέμα του χρέους, να πέσουν τα επιτόκια για τα ελληνικά ομόλογα και όλα αυτά να γίνουν σε μια σταθερή αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, δεν φτάνει το 2,7 το 2017 αλλά πρέπει το ίδιο να κάνουμε και το 2018, το 2019, το 2020 κοκ».

Σε αυτό το πνεύμα πρέπει κατά τον κ. Χρυσόγονο να αλλάξει πλήρως το κράτος «γιατί διαφορετικά δεν θα υπάρχει πάτος στο βαρέλι».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «θετικό το γεγονός ότι επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις γιατί δυστυχώς τα δανεικά τους τα χρειαζόμαστε γιατί μετά βίας μπορούμε να φτάσουμε μέχρι τον Ιούλιο» μιλώντας για «ανυπέρβλητο εμπόδιο όσον αφορά τα 7,5 δισ. του Ιουλίου».


Ερωτηθείς στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το αν υπήρξε καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση ο κ. Χρυσόγονος είπε ότι «αυτό έχει δύο πλευρές. Εάν πας να κλείσεις συμφωνία εσπευσμένα θα αναγκαστείς να πάρεις μέτρα που πιστεύεις ότι ίσως θα μπορούσες να αποφύγεις στη συνέχεια αλλά από ένα χρονικό σημείο και μετά η διαπραγματευτική ισχύ μειώνεται γιατί φτάνει η ημερομηνία της κρίσεως, της χρεοκοπίας».

Η εκτίμησή του, τέλος, ήταν ότι «φοβάμαι ότι τα Eurogroup του Μαρτίου και του Απριλίου είναι χαμένα, πάμε για αυτά στις 22ας Μαίου ή της 15ης Ιουνίου όπου στο δεύτερο θα είμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο».



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου