Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Σύλληψη-σοκ Φραγκισκανού μετά από καταγγελία ότι ασελγούσε σε παιδιά




Ο συλληφθείς φιλοξενούσε κατά διαστήματα τέσσερα αγόρια, ηλικίας 14 έως 17 ετών, στο σπίτι του στην Τούμπα και ασελγούσε επανειλημμένα σε βάρος τους. Είχε έλθει στη χώρα μας στο πλαίσιο προγραμμάτων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ένας 52χρονος Γάλλος, μέλος του καθολικού τάγματος των Φραγκισκανών, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελίες ότι ασελγούσε σε βάρος τεσσάρων ασυνόδευτων ανήλικων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Ο συλληφθείς φιλοξενούσε κατά διαστήματα τα τέσσερα αγόρια από το Πακιστάν, ηλικίας 14 έως 17 ετών, στο σπίτι του στην Τούμπα. Τους προσέφερε τροφή και εκμεταλλευόμενος την κοινωνική τους θέση είχε ασελγήσει επανειλημμένα σε βάρος τους.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 52χρονος είχε φτάσει στο σημείο σεξουαλικής συνεύρεσης κάποιας μορφής με τα παιδιά, χωρίς όμως να στοιχειοθετείται υπόθεση βιασμού.

Ο συλληφθείς είχε έλθει στη χώρα μας στο πλαίσιο προγραμμάτων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, χωρίς να είναι ακόμα γνωστή η θέση του στο τάγμα των Φραγκισκανών. Τα παιδιά που φιλοξενούσε ήταν ασυνόδευτα και άστεγα, όμως τώρα έχουν μεταφερθεί σε κέντρα φιλοξενίας.

Η δράση του ήλθε στο φως τον Ιανουάριο, όταν τα παιδιά κατήγγειλαν το περιστατικό στις Αρχές.

Ακολούθησε έρευνα της Αστυνομίας στο σπίτι του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι σκληροί δίσκοι, μία κάρτα αποθήκευσης δεδομένων και ναρκωτικά με μορφή χαπιών.

Η σύλληψη έγινε για τα χάπια, όμως η δικογραφία αφορά τις καταγγελίες για ασέλγεια.

Ο 52χρονος κρατείται και αύριο Πέμπτη αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.




Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου