Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Τήλος: Εγκαυματίας περίμενε δύο ημέρες για να τον μεταφέρουν στην Ρόδο



Δύο μέρες με εγκαύματα έμεινε ένας 38χρονος στην Τήλο πριν καταφέρουν να τον μεταφέρουν με πλοίο στην Ρόδο… Δίπλα του, ο ανειδίκευτος οπλίτης γιατρός χωρίς φάρμακα και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό! Το Iatropedia είχε κάνει προ ημερών εκτενές ρεπορτάζ για την ανύπαρκτη υγειονομική κάλυψη της ακριτικής Τήλου. Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε καθώς όχι μόνο δεν υπάρχει κάλυψη πάνω στο νησί αλλά είναι δύσκολες και οι διακομιδές σε σοβαρά περιστατικά!

Ο 38χρονος Κυριάκος Σακελλάρης έφτασε τελικά στην Ρόδο δύο ημέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του αφού αναγκάστηκε να υπομείνει τους πόνους του από τα σοβαρά εγκαύματα στο σώμα και το πρόσωπο επί δύο σχεδόν 24ωρα...

Τον 38χρονο ασθενή μετέφερε στην Ρόδο το πλοίο Blue Star προκειμένου να λάβει την κατάλληλη θεραπεία για τα εκτεταμένα εγκαύματα που υπέστη την Τετάρτη.

Όπως έγραψε χθες η «δημοκρατική», ο άτυχος άνδρας υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα έπειτα από έκρηξη φιαλιδίου και όπως κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Ιωαννίδης όχι μόνο δεν υπήρχε γιατρός για να περιποιηθεί τα τραύματά του αλλά δεν υπήρχαν ούτε φάρμακα στο ιατρείο για να ανακουφιστεί...

Το ελικόπτερο δεν μπορούσε να πετάξει για να παραλάβει τον ασθενή λόγω κακών καιρικών συνθηκών, φάρμακα τα οποία έπρεπε να βρίσκονται στο ιατρείο, όπως αντιβιοτικά, κατασταλτικά και παυσίπονα δεν υπήρχαν, ακτοπλοϊκή συγκοινωνία δεν υπήρχε με αποτέλεσμα ο 38χρονος να υποφέρει από τους πόνους, περιμένοντας να μεταφερθεί στη Ρόδο.

Και κάτι ακόμα: Ο στρατιωτικός γιατρός – ο μοναδικός στο νησί – δεν μπορούσε να χορηγήσει παυσίπονη ένεση στον ασθενή γιατί δεν υπήρχε καν στο ιατρείο!



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου