Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Αναίρεση για τη δικαστική απόφαση υπέρ του Σώρρα



Την ανατροπή της δικαστικής απόφασης που δέχθηκε ότι τα 600 δισ. δολάρια του Αρτ. Σώρρα δεν αποτελούσαν διασπορά ψευδών ειδήσεων ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Συνεχίζοντας το ασφυκτικό «πρέσινγκ» γύρω από τις δραστηριότητες του Αρτ. Σώρρα η Δικαιοσύνη αμφισβητεί τώρα, διά της αντεισαγγελέως ΑΠ Ευστ. Σπυροπούλου, την ορθότητα της απόφασης που περίπου προ 4ετίας τον αθώωσε από κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Πρόκειται για απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, που το 2013 είχε δεχθεί ουσιαστικά ότι μπορεί να είναι ο διαχειριστής του αμύθητου αυτού ποσού.

Την απαλλακτική αυτή απόφαση χρησιμοποιούσε ο Αρτ. Σώρρας ως «λάβαρο» για να πείσει ότι διαθέτει τη σχετική περιουσία, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η αντεισαγγελέας ΑΠ Ευστ. Σπυροπούλου άσκησε «αναίρεση υπέρ του νόμου» προκειμένου να κριθεί εσφαλμένη η αθωωτική απόφαση, εισηγούμενη ότι η σχετική κατηγορία έπρεπε να είχε γίνει δεκτή.

Ωστόσο ακόμη και αν η Ολομέλεια ΑΠ υιοθετήσει την εισαγγελική αναίρεση, αυτό δεν οδηγεί σε συνέχιση της αρχικής ποινικής δίωξης εναντίον του Σώρρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων, αλλά τυχόν αναιρετική απόφαση θα τον «αφοπλίσει» από το να χρησιμοποιεί μια δικαστική απόφαση ως «ασπίδα» των ενεργειών του.

Η εισαγγελική αναίρεση εντοπίζει πολλά κενά, αντιφάσεις και προβλήματα στις αιτιολογίες της αθωωτικής απόφασης γύρω από τα «600 δισεκατομμύρια» ομολόγων, το πληρεξούσιο διαχείρισής του κ.λπ., αλλά και στις παραδοχές της ότι οι διαβεβαιώσεις του δεν μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία στους πολίτες και έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος. 



Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου