Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Μέσο διαφυγής; Όπως και να έχει ο Παππάς ιδρύει την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία



Νομοσχέδιο για την ίδρυση Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας καταθέτει άμεσα στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς!      

Όπως αναφέρεται στη σχετική  ανακοίνωση, «πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ), η οποία έρχεται να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της χώρας μας στον τομέα».

Πράττουμε το αυτονόητο. Γιατί είναι απλά αδιανόητο η χώρα μας να μη διαθέτει, σήμερα, διαστημική υπηρεσία. Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι, στο κοντινό παρελθόν και με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων, “απεμπολήσαμε“, ουσιαστικά, τα δικαιώματά μας στο διαστημικό φάσμα. Η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες δεν διαθέτουν Οργανισμό που να αξιοποιεί εμπορικά, επιστημονικά και ερευνητικά τα δικαιώματά της, ούτε την πληθώρα ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών και πόρων που διαθέτει ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός (European Space Agency)» υποστήριξε ο κ. Παππάς.

To γεγονός πάντως ότι η Ελλάδα προχωρά εν μέσω μέγιστης οικονομικής κρίσης στην ίδρυση ενός ακόμη δημόσιου φορέα και μάλιστα Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, προκάλεσε θύελλα ειρωνικών αναρτήσεων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου