Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Οι κατασχέσεις μισθών,συντάξεων,σπιτιών,αυτοκινήτων δεν λύνουν το πρόβλημα το επιδεινώνουν



Στη διάρκεια του 2016, οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους 12,157 δισ. ευρώ, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατάφερε μέσω ρυθμίσεων και κατασχέσεων να εισπράξει 5,2 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις φυσικών και νομικών προσώπων και στην εκπνοή του έτους ένας στους δέκα φορολογουμένους ήταν αντιμέτωπος με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. 

Στα 81,384 δισ. ευρώ έφτασε το συσσωρευμένο έως το τέλος του 2015, ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογουμένων. Στο ποσό αυτό ήρθαν να προστεθούν και τα νέα ληξιπρόθεσμα του 2016, συνολικού ύψους 13,9 δισ. ευρώ. Το άθροισμα οδηγεί σε συνολικές οφειλές που υπερβαίνουν τα 95 δισ. ευρώ ή παραπάνω από το μισό ΑΕΠ της χώρας. 

Μόνο τον Δεκέμβριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 1,3 δισ. ευρώ και αυτό δείχνει ότι ο Έλληνας φορολογούμενος δεν έχει και δεν μπορεί πλέον να πληρώνει την ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα.

 4.146.483 ΑΦΜ έχουν πλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία.

1.947.771 οφειλέτες είναι εκτεθειμένοι σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως κατασχέσεις μισθών , συντάξεων και καταθέσεων, κατασχέσεις απαιτήσεων στα χέρια τρίτων ( ενοίκια ή οφειλές προμηθευτών) πλειστηριασμοί ακινήτων και αυτοκινήτων.

839.056 φορολογούμενοι είχαν υποστεί τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και το κράτος τους έχει αποτελειώσει γιατί τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που διενεργούν η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία γίνονται σε οικογένειες και επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί από την κρίση και οι κατασχέσεις τους αποτελειώνουν.

Πρέπει να σταματήσει η κυβέρνηση την ανικανότητα της να την φορτώνει στους Έλληνες φορολογούμενους που είναι απροστάτευτοι γιατί εκτός των άλλων δεν θα τους αφήσει ο Τσίπρας και κανένα περιουσιακό στοιχείο καταστρέφοντας τους ολοκληρωτικά για κάτι που δεν ευθύνονται οι ίδιοι αλλά η ανίκανη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου