Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Δώδεκα νεκροί και 48 τραυματίες στο Βερολίνο

foto : REUTERS


Δώδεκα νεκροί και 48 τραυματίες είναι ο απολογισμός του χθεσινού αιματηρού περιστατικού με το φορτηγό που έπεσε πάνω σε πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά του κεντρικού Βερολίνου.
Η αστυνομία ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι συνέλαβε έναν ύποπτο και ότι άλλος ένας άντρας που επέβαινε στο φορτηγό σκοτώθηκε όταν το όχημα έπεσε πάνω στο πλήθος στην καρδιά του πρώην Δυτικού Βερολίνου.

Η εθνικότητα του φερόμενου ως οδηγού του φορτηγού, ο οποίος εγκατέλειψε τον τόπο της επίθεσης και συνελήφθη αργότερα, παραμένει αδιευκρίνιστη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται τοπικές πηγές ασφάλειας μεταδίδουν ότι σύμφωνα με ενδείξεις, ο ύποπτος που συνέλαβαν ήταν από το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν και μπήκε στη Γερμανία τον Φεβρουάριο ως πρόσφυγας.

«Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο» δήλωσε η Έμα Ράστον, τουρίστρια, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Αρχίσαμε να βλέπουμε το επάνω μέρος ενός φορτηγού, που άρχισε να διακρίνεται (...) ενώ έπεφτε πάνω στα κιόσκια και τους ανθρώπους» πρόσθεσε.

Η αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ότι ερευνά πληροοφορίες σύμφωνα με τις οποίες το φορτηγό είχε κλαπεί από οικοδομή στην Πολωνία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ είπε ότι οι συνθήκες του επεισοδίου είναι αδιευκρίνιστες. «Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη 'επίθεση' ακόμα, αλλά πολλά στοιχεία το υποδεικνύουν», ανέφερε.

Το επεισόδιο ανέσυρε μνήμες από την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας τον Ιούλιο, όταν ένας άντρας τυνησιακής καταγωγής παρέσυρε με φορτηγό πεζούς, σκοτώνοντας 86 άτομα. Την ευθύνη για το μακελειό της Νίκαιας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου