Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Το λιμάνι του Βόλου έχει περισσότερα μέλη Δ.Σ από του Αμβούργου



Τουλάχιστον πέντε μεγάλα λιμάνια έχουν μικρότερο αριθμό προσωπικού από το πλήθος των μελών των διοικητικών συμβουλίων τους.

Ένα ελληνικό φαινόμενο, ενδεικτικό ότι κάποια πράγματα δεν άλλαξαν ακόμη και μέσα στην κρίση, αναδεικνύει η Καθημερινή της Κυριακής.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τουλάχιστον πέντε μεγάλα λιμάνια έχουν μικρότερο αριθμό προσωπικού από το πλήθος των μελών των διοικητικών συμβουλίων τους.

Σε πολλά «περιφερειακά λιμάνια διεθνούς ενδιαφέροντος» της χώρας υπάρχει υποστελέχωση, ειδικά ειδικευμένου προσωπικού, εξαιτίας των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας και της γενικότερης οικονομικής στενότητας. Ωστόσο τα λιμάνια αυτά διαθέτουν πολυμελή διοικητικά συμβούλια, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ισάριθμα ή και πολυπληθέστερα από αυτά του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αλλά και διεθνών κολοσσών, όπως το Hamburg Port Authority».

Ο ΟΛΠ έχει έντεκα μέλη και περισσότερους από 1.100 εργαζομένους. Εννέα μέλη έχει όμως και ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. (ΟΛΚΕ), αλλά και ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου (ΟΛΛ). Μόνον που τα δύο αυτά λιμάνια έχουν προσωπικό μόλις 8 και 7 άτομα, αντίστοιχα.

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τα λιμάνια της Ελευσίνας, της Κέρκυρας, του Λαυρίου και της Αλεξανδρούπολης. Το πρώτο έχει 7 μέλη στο Δ.Σ και 5 εργαζόμενους! Το δεύτερο διαθέτει 9μελές Δ.Σ. και 7 εργαζόμενους. Το τρίτο 9μελές Δ.Σ. και 7 εργαζόμενους ενώ το τελευταίο έχει 7 μέλη στο Διοικητικό του Συμβούλιο και 7 εργαζόμενους. 

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) πάλι έχει 11 μέλη στο Διοικητικό του Συμβούλιο, όσα και το Λιμάνι του Αμβούργου ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στον κόσμο, και απασχολεί. 42 εργαζόμενους.

Στα μέσα του 2015 η παρούσα κυβέρνηση Συριζα-ΑΝΕΛ προχώρησε στην αντικατάσταση παλαιότερων μελών διοίκησης στα περιφερειακά λιμάνια. Μάλιστα ο σημερινός υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, μιλάει για νέες προσλήψεις ώστε να στελεχωθούν με πολιτικό προσωπικό τόσο το υπουργείο όσο και οι οργανισμοί λιμένων και τα λιμενικά ταμεία ανά την επικράτεια.



Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου