Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Κυριάκος Μητσοτάκης : «Με κυβέρνηση Ν.Δ. η ανάκαμψη της Ελλάδας θα είναι θεαματική»




Με μια νέα αποφασισμένη και αποτελεσματική Κυβέρνηση, η ανάκαμψη της Ελλάδας αναμένεται να είναι θεαματική. Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στην Ευρω – Αραβική Σύνοδο «Εταίροι για την Ανάπτυξη».

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Υπάρχουν πράγματι σήμερα στην Ελλάδα πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες. Η Ελλάδα σήμερα έχει, παρά ποτέ, τεράστια ανάγκη να απορροφήσει σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια. Οι ανάγκες της χώρας σε επενδύσεις εκτιμάται ότι πρέπει να ξεπεράσουν τα 100 δις ευρώ την επόμενη πενταετία για να φτάσει η Ελλάδα - προσέξτε - στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των επενδύσεων ως ποσοστό του Α.Ε.Π. Και εκεί ακριβώς, ως Νέα Δημοκρατία, στρέφουμε όλη μας τη προσοχή. Πως θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις, πως θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε δουλειές. Πιστεύουμε ότι, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, η ελληνική οικονομία μπορεί, από το 2018, να αναπτύσσεται με ρυθμούς που θα πλησιάζουν το 4%. Και πρέπει να θέσουμε έναν φιλόδοξο στόχο τη δημιουργία 120,000 νέων καθαρών θέσεων εργασίας, σε ετήσια βάση. Η δυναμική της πραγματικής  οικονομίας είναι πραγματική». 

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι, για την ανάπτυξη της χώρας, «η λέξη κλειδί είναι “αξιοπιστία”» και εξήγησε: «Η Ελλάδα επί των ημερών μας θα είναι αξιόπιστος συνομιλητής με την διεθνή επενδυτική κοινότητα. Θα  είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας η διασφάλιση ενός φιλικού και σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος, με δεσμευτικά σταθερή φορολογία και δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας. Χρειαζόμαστε, όμως, και κάτι παραπάνω από στοχευμένες δράσεις για την προαγωγή της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων … Θα πρέπει  να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των δυο “μεγάλων ασθενών”. 

Ο πρώτος  “μεγάλος ασθενής” είναι το τραπεζικό σύστημα, το οποίο ήταν κατά βάση υγιές πριν την κρίση, τουλάχιστον συγκρινόμενο με αντίστοιχα τραπεζικά συστήματα, όπως αυτά της Ισπανίας ή της Ιρλανδίας. Στην Ελλάδα, το Κράτος δημιούργησε το πρόβλημα στις τράπεζες και όχι το ανάποδο …

Ο δεύτερος “μεγάλος ασθενής” είναι το ίδιο το ελληνικό Κράτος. Δυστυχώς, η Ελλάδα έχει τους χειρότερους δείκτες πολυνομίας, τη μεγαλύτερη γραφειοκρατία και μια  Δικαιοσύνη, που κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς. Το Κράτος μας, νοσεί. Είμαστε αποφασισμένοι και είμαι προσωπικά αποφασισμένος  αυτό να το αλλάξω».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι η Ελλάδα παρέχει σήμερα σημαντικές ευκαιρίες και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, ο χρόνος τρέχει και οι ευκαιρίες παραμένουν ανεκμετάλλευτες.  Διότι αυτό που λείπει σήμερα από τη χώρα δεν είναι οι επενδυτικές ευκαιρίες. Αυτές υπάρχουν. Είναι μια Κυβέρνηση αποφασισμένη να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν επιτέλους την Ελλάδα ελκυστικό παγκόσμιο επενδυτικό προορισμό. Μια Κυβέρνηση που θα μιλάει τη γλώσσα των επενδυτών και όχι τη γλώσσα των συνιστωσών. Μια Κυβέρνηση που θα σκύψει με προσοχή πάνω σε όλα τα εμπόδια που περιορίζουν το επιχειρείν στη χώρα σήμερα, με σκοπό να τα αντιμετωπίσει με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. Που θα βάλει ως κεντρικό στόχο και θα αξιολογηθεί με βάση αυτό  τη σημαντική βελτίωση της χώρας στο Doing Business Index της Παγκόσμιας Τράπεζας, αντί να ανέχεται, ως παρατηρητής, τη σταδιακή διολίσθησή της σε αυτές τις πολύ σημαντικές κατατάξεις.

Φοβάμαι πως η σημερινή Κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να τα κάνει αυτά … Η Κυβέρνηση αυξάνει συνεχώς τους φόρους, αντί να περιορίσει δαπάνες. Και το αποτέλεσμα είναι ο στραγγαλισμός της πραγματικής οικονομίας. Έτσι, η Ελλάδα  βυθίστηκε αναίτια – το επαναλαμβάνω, αναίτια – σε ένα νέο κύκλο ύφεσης. Η ανάκαμψη που είχε ήδη ξεκινήσει στο τέλος του 2014, διεκόπη βίαια. Το Α.Ε.Π. της χώρας, στο τέλος του 2016, θα είναι 175 δις ευρώ.  Αν είχε συνεχιστεί η πορεία που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση, το Α.Ε.Π. της χώρας θα ήταν σήμερα 196 δις ευρώ. 21 δις χαμένο Α.Ε.Π. δυστυχώς μας στοίχισαν οι τραγικοί χειρισμοί του πρώτου εξαμήνου του 2015 … Ως Αντιπολίτευση, η σημερινή Κυβέρνηση υπονόμευσε κάθε αλλαγή. Ως Κυβέρνηση σήμερα αδυνατεί να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις».
           
Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:  «Ο λόγος για τον οποίο η Νέα Δημοκρατία επιμένει στη διεξαγωγή  εκλογών δεν είναι κάποια υπέρμετρη προσωπική μου φιλοδοξία ή των συνεργατών μου. Γνωρίζουμε – και γνωρίζω – πολύ καλά πως η διακυβέρνηση του τόπου, σε τόσο δύσκολες ώρες, συνεπάγεται πολύ μεγάλες ευθύνες και όχι εφήμερα προνόμια. Ακριβώς  όμως, αυτό μας κινητοποιεί.

Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται μια νέα αποφασισμένη και αποτελεσματική Κυβέρνηση, που θα εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε όλα τα μέτωπα. Με σθένος,  με αίσθηση του καθήκοντος, και μέσα από ένα πρόγραμμα του οποίου θα έχει την απόλυτη ιδιοκτησία. Ένα πρόγραμμα που θα έχει εγκρίνει με την ψήφο του, ο ελληνικός λαός. Υπό τις προϋποθέσεις που σας περιέγραψα, η ανάκαμψη της Ελλάδας αναμένεται να είναι θεαματική.  

Για αυτό, σας καλώ να συμμετάσχετε και να επενδύσετε. Και να επενδύσετε από τώρα.   Διότι, όπως συμβαίνει συνήθως, έτσι και σε αυτή τη νέα αναπτυξιακή πορεία, το μεγαλύτερο μέρισμα θα το έχουν αυτοί οι οποίοι θα πιστέψουν έγκαιρα, πριν από τους άλλους, στην Ελλάδα και τις δυνατότητές της».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου