Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Στη ΓΑΔΑ οι 15 καταληψίες του χώρου του τεμένους στον Βοτανικό



Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του χώρου κατασκευής του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό που τελούσε υπό κατάληψη από «τάγμα-μίσους».

Στην εκκένωση του χώρου κατασκευής του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό προχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες η αστυνομία ενώ έχουν ήδη προσαχθεί στη ΓΑΔΑ 15 καταληψίες. Ο χώρος ανέγερσης του τεμένους τους τελευταίους μήνες βρισκόταν κάτω από το καθεστώς μιας ιδιότυπης και επικίνδυνης κατάληψης από «τάγμα μίσους» πρώην… εφέδρων αξιωματικών, οι οποίοι αντιδρούν στην κατασκευή του.  

 Ο φάκελος της υπόθεσης είχε ανατεθεί σε αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας για να εξετάσουν τα αδικήματα που συντελούνται στον χώρο και αν δικαιολογείται η επέμβαση και η αυτόφωρη διαδικασία, κάτι που έγινε.

Η κατάληψη… εφέδρων αξιωματικών, στην έκταση που προορίζεται για να κατασκευαστεί το μουσουλμανικό τέμενος, προκαλούσε πονοκέφαλο στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο συγκεκριμένος χώρος στην Ιερά Οδό 114 στο Βοτανικό, έκτασης 16 στρεμμάτων, που ανήκε στο Πολεμικό Μουσείο και πλέον στο Ελληνικό Δημόσιο, από τις 11 Ιουλίου 2016, βρίσκεται υπό κατάληψη. Τουλάχιστον πέντε έφεδροι αξιωματικοί των καταδρομών, φορώντας στολές παραλλαγής, τους τελευταίους πέντε μήνες εκτελούν… σκοπιές μέσα στον συγκεκριμένο χώρο, στον οποίο κοιμούνται ανά βάρδιες σε σκηνές και άλλα καταλύματα που έχουν εγκαταστήσει. Στην είσοδο μάλιστα έχουν τοποθετήσει λάστιχα αυτοκινήτων για να εμποδίζουν τη διέλευση ή να τα πυρπολήσουν σε περίπτωση… εφόδου

Οι αντιδράσεις δημιουργίας του θρησκευτικού χώρου προέρχονται κυρίως από δύο πολιτιστικούς συλλόγους και έναν σύλλογο εφέδρων πολιτών, που αριθμούν τουλάχιστον 1.500 μέλη. Μάλιστα προέβησαν και σε «θυρανοίξια» χριστιανικής εκκλησίας ως μία προσπάθεια νομιμοποίησης της καταπάτησης. Πρόσφατα, στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας είχαν υποβάλλει μία αναφορά εκτίμησης της κατάστασης. Η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του τεμένους έχει ενημερώσει τη Διεύθυνση Κρατικών Υποδομών και τις αστυνομικές αρχές ότι στις 15 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί είχαν έρθει σε επικοινωνία με τους υπευθύνους του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να υποβάλλουν μήνυση, κάτι που έγινε χθες και αναμένεται πλέον η «ανακατάληψη» του χώρου.

Οι καταληψίες φέρονται να ανήκουν σε σύλλογο, ο οποίος είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης του τεμένους, και η προσφυγή του είχε απορριφθεί, ενώ συμμετέχουν και μέλη συλλόγων που κυκλοφορούν με στρατιωτικές στολές και ασκούν έλεγχο στοιχείων για την είσοδο στο χώρο. Η κατάληψη έχει ως προφανή σκοπό, μεταξύ άλλων, να παρεμποδιστεί η ανέγερση του τεμένους, η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί απόφαση της Πολιτείας και διεθνή υποχρέωση της χώρας».



του Παναγιώτη Σπυρόπουλου
Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου