Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Επιτέλους ο Τσίπρας κατάλαβε ότι η ανικανότητα οδηγεί στην μόνη λύση εκλογές




Κώστας Βουκελάτος

Μιλώντας χθες στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός συνέδεσε δημοσίως αποτυχία της διαπραγμάτευσης με την πιθανότητα προσφυγής στις κάλπες.

Και αυτό είναι το πρώτο βήμα για τις πρόωρες εκλογές που έρχονται κοντά στον Μάρτιο.

Δεν πάει άλλο και αυτό το κατάλαβε επιτέλους ο Αλέξης Τσίπρας γιατί εδώ και δύο χρόνια μετράμε αποτυχίες διαλύοντας της οικογένειες των Ελλήνων πολιτών και την χώρα ολόκληρη.

Ξέρει πολύ καλά ο κ. Τσίπρας ότι τα μέτρα που έρχονται από τον Ιανουάριο του 2016  είναι καταστροφικά για την οικονομία της χώρας, τις επιχειρήσεις και την τσέπη των Ελλήνων πολιτών που τους εξαπάτησε πριν από δύο χρόνια για να τον ψηφίσουν δύο φορές μάλιστα φέρνοντας όπως έλεγε την γη της επαγγελίας στην χώρα μας.

Είπε εχθές στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας : «Σε ένα ενδεχόμενο αποτυχίας των διαπραγματεύσεων και της δεύτερης αξιολόγησης, που ενδεχομένως να οδηγούσε και σε εκλογές, όπως διακαώς ζητά η ΝΔ, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε την τέλεια καταστροφή για την οικονομία»

Ξεχνώντας τι έκανε ο ίδιος και το κόμμα του για να πιέσει για εκλογές πριν από δύο χρόνια γυρίζοντας έτσι με την ανικανότητα του την χώρα 6 χρόνια πίσω.

Συνέχισε να λέει o κ. Τσίπρας για εσωτερική κατανάλωση και μόνο γιατί ο κόσμος έξω γελάει μαζί του και εξοργίζεται περισσότερο : «θα χάναμε οριστικά το τρένο της ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά και της εξόδου της οικονομίας στις αγορές, της έγκαιρης εξόδου, δηλαδή πριν από τη λήξη του προγράμματος. Και σε αυτό το ενδεχόμενο, ποια θα ήταν η μοναδική επιλογή για όποιον και αν ήταν στην κυβέρνηση; Μα, προφανώς, όταν λήγει το πρόγραμμα -τα ζήσαμε- και δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές για να δανειστείς, να ζητήσεις νέο δάνειο. Να, λοιπόν, το 4ο Μνημόνιο. Αυτό είναι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη».

Φανερά ταραγμένος ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζοντας ότι αυτός είναι υπεύθυνος λόγω της ανικανότητας του θα έρθει και 4ο μνημόνιο στην χώρα προσπαθεί να αποπροσανατολίσει όπως μπορεί και φτιάχνοντας από τώρα το σύνθημα των εκλογών που έρχονται, ότι η Νέα Δημοκρατία θα φέρει το 4ο μνημόνιο και ότι ο Μητσοτάκης μας σαμποτάρισε και δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε και όχι η πλήρης ανικανότητα και ανεπάρκεια μας που διέλυσε τα πάντα.

Πολώνει, λοιπόν, το πολιτικό κλίμα, ρίχνει την ευθύνη του αδιεξόδου στη ΝΔ, προετοιμάζει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογική στράτευση («αφήστε τα γραφεία και βγείτε στον κόσμο»), ώστε να είναι έτοιμος να θέσει το δίλημμα σε περίπτωση αδιεξόδου και πρόωρων εκλογών: ΝΔ σημαίνει 4ο Μνημόνιο.

Το θετικό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιτέλους ετοιμάζεται να αφήσει, ευτυχώς για εμάς και την χώρα την κυβέρνηση μετά από δύο χρόνια και να γράψει στην ιστορία της χώρας μαύρες σελίδες για την περίοδο διακυβέρνησης του εδραιώνοντας με την ανεπάρκεια του και την ανικανότητα του ίδιου και των στελεχών του,  το σύνθημα στα χείλια όλων μας " Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά"


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου