Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Αποδοκιμασίες προς τον Γιώργο Κατρούγκαλο σε συνέδριο ΙΚΑ



Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου σε συνέδριο του ΙΚΑ. Συνδικαλιστές άπλωσαν πανό με αίτημα να μην καταργηθεί το ΙΚΑ και γιούχαραν τον κ. Κατρούγκαλο.

Από την πλευρά, του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ), Γιώργος Κυριακόπουλος έκανε λόγο για σημαντικές περικοπές στο συνέδριο, επισημαίνοντας ότι στις νέες συντάξεις με αποδοχές 1.500 ευρώ στα 30 χρόνια ασφάλισης προκύπτει σύνταξη 780 ευρώ (έναντι 870 ευρώ αρχικά). Στα 35 χρόνια η νέα σύνταξη θα είναι 895 ευρώ αντί 1.070 ευρώ και για 40 χρόνια θα είναι 1.026 ευρώ αντί 1.260 ευρώ.

Οργή έχει προκληθεί στους συνταξιούχους, μετά τις νέες περικοπές που ισχύουν από σήμερα Τετάρτη στις επικουρικές συντάξεις περισσότερων από 248.000 δικαιούχων, λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού αλλά και των αναδρομικών περικοπών που ισχύουν από τον Ιούνιο.

Με αφορμή και τις νέες μειώσεις οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από υποκατάστημα του ΙΚΑ. Αύριο το πρωί οι συνταξιούχοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά για να επιστρέψουν όπως αναφέρουν τις επιστολές του υπουργού Εργασίας, στον αποστολέα τους.

Καθυστερήσεις στην έκδοση μιας σειράς από σημαντικές αποφάσεις στο ασφαλιστικό έχουν διαπιστώσει στο μεταξύ οι θεσμοί σύμφωνα με την Καθημερινή, όπως δείχνει το έγγραφο του Γερούν Ντάισελμπλουμ για την ατζέντα του Eurogroup στις 7 – 8 Νοεμβρίου που προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης.

Οι «κόκκινες» γραμμές που θα προτάξει η Αθήνα στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τα εργασιακά τέθηκαν στο μεταξύ επί τάπητος την Τρίτη κατά τη δίωρη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του Γιώργου Κατρούγκαλου και του οικονομικού επιτελείου, όπως ανέφερε ανώτερη πηγή του υπουργείου Εργασίας.





Πηγή: ΣΚΑΙ 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου