Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

"Χειρότεροι από ζώα" - Τζιχαντιστές κρύβουν βόμβες σε παιχνίδια



Ακόμα και παιχνίδια παγιδεύουν με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς οι τζιχαντιστές τη στιγμή που πλησιάζουν οι ιρακινές δυνάμεις στη Μοσούλη.

Ένα αρκουδάκι ή ένα φορτηγάκι μπορεί να αποτελούν σπάνιο θησαυρό για ένα παιδί στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Μοσούλη. Ωστόσο, αυτά τα παιχνίδια μπορεί να μην είναι τόσο αθώα αλλά να αποτελούν παγίδες των τζιχαντιστών.

Το τέχνασμα θεωρείται από τα πιο αποκρουστικά του Ισλαμικού Κράτους που κατέχει μέχρι σήμερα τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, καθώς βάζουν στόχο τα παιδιά. Αυτοί και άλλοι κρυφοί αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί παρουσιάστηκαν σε κέντρο εκπαίδευσης τη στιγμή που 40.000 στρατιώτες ετοιμάζονται να περικυκλώσουν τη Μοσούλη και να αποκόψουν την έξωθεν βοήθεια για το Ισλαμικό Κράτος.


Ο συνταγματάρχης Nawzad Kamil Hassan, μηχανικός με τις κουρδικές δυνάμεις, είπε στον Observer πως επέλεξαν παιχνίδια επειδή ξέρουν ότι οι μαχητές δεν θα τα αγγίξουν αλλά τα παιδιά θα το κάνουν. "Δεν είναι καν ζώα. Είναι χειρότεροι από ζώα".

Η μονάδα του έχει καθαρίσει 50 τόνους εκρηκτικών τα τελευταία δύο χρόνια από περιοχές που ελέγχουν οι μαχητές, μεταξύ των οποίων 5 τόνοι εκρηκτικών σε ένα σχολείο στην πόλη Sinjar, στα δυτικά της Μοσούλης. Η πόλη, που βρίσκεται 250 μίλια βόρεια της Βαγδάτης, βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους από τον Ιούνιο του 2014.




Πηγή: Dailymail, newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου