Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Συγκαλείται αύριο η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ


Αύριο Τετάρτη και την ερχόμενη Παρασκευή συγκαλείται η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία καλείται να αποφασίσει για τη συνταγματικότητα ή μη του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί θα αποφανθούν σχετικά με το αν μόνο το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο είναι αρμόδιο για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών και όχι ο αρμόδιος υπουργός, καθώς και για σύνθετα θέματα που σχετίζονται με τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα της κυβερνητικής απόφασης για χορήγηση των τεσσάρων αδειών.

H πρώτη διάσκεψη των ανώτατων δικαστών που μετείχαν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά την εκδίκαση των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών που βάλλουν κατά της συνταγματικότητας του νόμου για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών είχε διακοπεί με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣτΕ.

Τη ματαίωση της συνεδρίασης είχε ακολουθήσει θύελλα αντιδράσεων, με τον κ. Ν. Σακελλαρίου να δέχεται σφοδρή κριτική, ενώ πυροδότησε και μπαράζ εξελίξεων στον τομέα της Δικαιοσύνης, με τους δύο αντιπροέδρους του ΣτΕ, Χρήστο Ράμμο και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους από την Ένωση Δικαστικών των Συμβούλων Επικρατείας.

Στις δυο διασκέψεις της τρέχουσας εβδομάδας θα συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου, Νικολάου Σακελλαρίου, θα συμμετέχουν 3 αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και 3 πάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου).

Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας, Γιώργος Παπαγεωργίου. Οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών συζητήθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.


Πηγή : cnn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου