Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Εσθονία - Ελλάδα 0-2



Η Ελλάδα δεν ήταν καλή, αλλά ήταν... κυνική! Από 2 στημένες φάσεις, βρήκε γκολ με Τοροσίδη-Σταφυλίδη, έφυγε με «τρίποντο» (0-2) από την Εσθονία και με 9 βαθμούς περιμένει τον Νοέμβριο τον πρώτο... τελικό με την Βοσνία στο Φάληρο!  

Ουδείς θα θυμάται τις εμφανίσεις μας εάν σ' ένα χρόνο πανηγυρίζουμε την πρόκρισή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Ναι, είναι πολύ νωρίς να συζητάμε κάτι τέτοιο. Πόσω μάλλον όταν έχουμε παίξει με τις τρεις πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου μας. Ομως μετά την τελευταία προκριματική φάση δεν μπορούμε να θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Ετσι οι 9 βαθμοί σε 3 παιχνίδια μας κάνει αισιόδοξους. Η καλύτερα μας κρατά ακόμα μέσα στο παιχνίδι.

Η Εθνική μας ομάδα πέρασε και από το Ταλίν της Εσθονίας δίχως να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Είχε και τις ατυχίες (αναγκαστικές αλλαγές στο 7' και στο 18'), είχε κι ένα πολύ κακό διάστημα (15-60) όμως και δεύτερο γκολ έβαλε και τους τρεις βαθμούς πήρε και στην κορυφή του ομίλου παρέμεινε. Σίγουρα έχει πρόγραμμα...

ΓΚΟΛ ΣΤΟ 1' ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ

Πιθανότατα μας ματιάσαμε. Μάλλον επειδή δεν πιστεύαμε κι εμείς οι ίδιοι στο τόσο καλό ξεκίνημα της Εθνικής μας. Κόρνερ του Μάνταλου στο 2', κεφαλιά του Τοροσίδη και 1-0 για την Ελλάδα. Ομως πολύ γρήγορα το πλάνο έπρεπε ν' αλλάξει. Ο Παπασταθόπουλος ζήτησε αλλαγή στο 7' (μπήκε ο Ταχτσίδης), ο Τοροσίδης βγήκε αναγκαστικά στο 18' (μπήκε ο Οικονόμου) και για ένα ολόκληρο ημίχρονο η Εθνική ψαχνόταν και η Εσθονία πίεζε.

Ευτυχώς χωρίς να απειλήσει σοβαρά τον Καρνέζη. Για περίπου μισή ώρα η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να βρεί ρυθμό, δεν είχε κυκλοφορία της μπάλας και αν απέναντί της είχε μια πιο σοβαρή Εθνική τότε σίγουρα θα είχε περισσότερα προβλήματα.

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ ΠΡΩΤΑ, ΚΑΡΝΕΖΗΣ ΜΕΤΑ

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ναι μεν οι Εσθονοί δεν μπορούσαν να απειλήσουν αλλά και η Ελλάδα έδειχνε ότι εάν δεν έβρισκε ένα δεύτερο γκολ πιθανότατα θα κινδύνευε να χάσει το τρίποντο.

Αυτό ήρθε από ένα απευθείας φάουλ του Σταφυλίδη το οποίο μπορελι να χρεωθεί και στον Σκίμπε. Ο Μήτρογλου πήρε την μπάλα επέμενε να το εκτελέσει αυτός, αλλά ο Γερμανός τεχνικός φώναξε από τον πάγκο και ζήτησε να το κάνει ο αριστερός μπακ της Αουγκσμπουργκ. Αυτός σημάδεψε γωνία και χάρισε αέρα δύο τερμάτων στην Εθνική.

Ομως το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει στο 61'. Οι Εσθονοί άρχισαν ν' απειλούν αλλά έπεσαν πάνω στον Καρνέζη. Ο Ελληνας γκολκίπερ έκανε τέσσερις δύσκολες επεμβάσεις για να διατηρήσει το μηδέν και ταυτόχρονα να μην αγχώσει την ομάδα του. Εάν μάλιστα το σουτ του Μάνταλου δεν σταμάταγε στο δοκάρι στο 80' θα μιλάγαμε και για μια μεγάλη νίκη. Ας μην είμαστε και πλεονέκτες όμως. Το σερί συνεχίζεται (συνολικά πέντε σερί νίκες μετράει η Εθνική) και ταυτόχρονα είμαστε στο κόλπο της πρόκρισης...

Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Με Βοσνία εντός (13/11), Βέλγιο εκτός (25/03) και Βοσνία εκτός (09/02)

MVP: Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ξεκίνησε αμυντικό χαφ, έπαιξε για λίγο στόπερ και μετά έβγαλε όλο το ματς ως δεξί μπακ. Τι άλλο να κάνει δηλαδή το παλικάρι. Κέρδισε φάουλ δεν είχε προβλήματα από την μεριά του και παραλίγο να σκοράρει κιόλας.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ακσαλου. Ο γκολκίπερ της Εσθονίας μπορεί να μην ευθύνεται στο πρώτο γκολ αλλά ευθύνεται στο δεύτερο. Ουσιαστικά δύο φορές απειλήσαμε εντός εστίας «έγραψαν» και τα δύο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γιάννης Μανιάτης. Ετρεξε αρκετά σε όλο το ματς. Υπενθυμίζουμε ότι δεν υπολογίζεται από τον Ολυμπιακό κι όλο αυτό το διάστημα έκανε μόνος του προπονήσεις.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση του Ακσάλου στο φάουλ του Σταφυλίδη. Να 'ναι καλά ο άνθρωπος που δεν κάλυψε την γωνία του και η Εθνική αισθάνθηκε πιο άνετα με το 2-0.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ιστβαν Βαντ δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα στην διαχείριση του αγώνα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Οπως γράφαμε και μετά το Γιβραλτάρ σημασία έχουν οι βαθμοί. Από την στιγμή που αυτοί μαζεύονται μπορούμε να ελπίζουμε για τη συνέχεια και για την πρόκρισή μας. Τα δύσκολα τώρα έρχονται. Με Βοσνία (αρχικά) και με Βέλγιο. Προφανώς και θέλουμε βελτίωση σε πολλα σημεία του παιχνιδιού μας αλλά ταυτόχρονα είμαστε και στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με τους Βέλγους.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (18' Οικονόμου), Παπασταθόπουλος (7' Ταχτσίδης), Μανωλάς, Σταφυλίδης, Μανιάτης (86' Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Καρέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Μήτρογλου

ΕΣΘΟΝΙΑ: Ακσάλου, Νμιτρίεφ (80' Μοσνίκοφ), Μαρίν, Ζενζόφ, Βασίλιεφ, Κλαβάν, Λουτς, Μετς, Καλάστε, Μπαρανόφ, Τενίστε (31' Καμς)




Πηγή : gazzetta.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου