Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Κίνδυνος να χαθούν ευρωπαϊκοί πόροι 509.000.000 ευρώ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό λόγω της ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ




Ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με το ενδεχόμενο ανάκλησης της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης ύψους 509.000.000 ευρώ τα οποία είχαν διατεθεί για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”, έγκυρες κοινοτικές πηγές  χαρακτηρίζουν την Ελλάδα ως μια χώρα παγιωμένα, πλέον, αναποτελεσματική στη διαχείριση  του προσφυγικού αλλά και της οικονομίας.  

Ταυτόχρονα, το ενδεχόμενο ανάκλησης της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης ύψους 509.000.000 ευρώ τα οποία είχαν διατεθεί για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής - προσφυγικής κρίσης, εκ μέρους των θεσμών, μας χτυπάει όλο και πιο επικίνδυνα την πόρτα!

Η Κυβέρνηση έχει επισήμως ενημερωθεί για τον επικείμενο κίνδυνο απώλειας αυτής της σημαντικής χρηματοδότησης, ενώ η αδυναμία της να απορροφήσει τα ευρωπαϊκά αυτά κονδύλια, καθώς και η αδυναμία συνεννόησης των αρμοδίων φορέων για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, έχει θορυβήσει τους Ευρωπαίους εταίρους. 

Και όλα αυτά παράλληλα με το αίτημα άλλων ευρωπαϊκών χώρων που πλήττονται επίσης από το ζήτημα της μετανάστευσης και ζητούν αντίστοιχα στήριξη και οικονομική ενίσχυση, παρότι δεν αντιμετωπίζουν την ίδια πίεση όσο η χώρα μας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει επανειλημμένα εκφράσει τις ανησυχίες της, σχετικά με τους αργούς - αν όχι μηδενικούς - ρυθμούς απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, προσπαθώντας να ελέγξει τις ενέργειες της Κυβέρνησης για την αξιοποίησή τους, καθώς και από ποιους φορείς και δράσεις είχαν αξιοποιηθεί πιθανά ποσά. 

Το Εθνικό Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την επίλυση του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη και σοβαρή λύση. 

Ας το μελετήσει, επιτέλους, η Κυβέρνηση».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου