Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ντόρα για επιστροφή προσφύγων: Καλούμε τον Τσίπρα να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου





Τι δήλωσε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την εφαρμογή της Συνθήκης του Δουβλίνου

«Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί, με ιδιαίτερη ανησυχία, τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σχετικά με την εφαρμογή της Συνθήκης του Δουβλίνου και της επιστροφής δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα»  δήλωσε η συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για επαναφορά σε ισχύ του Δουβλίνο 3 στη χώρα μας  -  όπως επιβεβαίωσε χθες η Κομισιόν - και την «απειλή» από την Γερμανία να επιστραφούν στην Ελλάδα πρόσφυγες. 

«Η Ελλάδα, παρά τις αδυναμίες και τα λάθη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχει πράξει με το παραπάνω το καθήκον της και έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.

Η συντονίστρια εξωτερικών υποθέσεων της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό  «να συνειδητοποιήσει άμεσα το μέγεθος του κινδύνου και να θέσει πρώτος το θέμα ψηλά στις προτεραιότητές του» και  «να κινητοποιήσει άμεσα το σύνολο της ελληνικής διπλωματίας και να καταστήσει σαφές σε όλους ότι τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας τείνουν να ξεπεραστούν».

Η κ. Μπακογιάννη καταλήγει στη δήλωσή της:  «Η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα έτσι ώστε να καταστήσει αυτή τη θέση σαφή σε συμμάχους και εταίρους».



Πηγή : star.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου