Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Ο αιώνιος φοιτητής Νίκος Φίλης τρέπει σε φυγή τους Πανεπιστημιακούς και διαλύει την παιδεία




Σε τι σχολεία θα στείλουμε τα παιδιά μας; 

Αυτό αναρωτιούνται πλέον οι γονείς και αναρωτιούνται πώς κρατάει η κυβέρνηση τον Νίκο Φίλη για υπουργό παιδείας;

Οι διατάξεις που αναδείχθηκαν ως σημεία αιχμής είναι :

  • Τη στέρηση, ουσιαστικά, με το επιχείρημα της αποτροπής «μη αιτιολογημένων απολύσεων», της δυνατότητας των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων να αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς, με τους τελευταίους να καλύπτονται πλέον από ρύθμιση που ισοδυναμεί –σύμφωνα με σχετική περιγραφή– με μονιμοποίηση. 
  •  Την απαγόρευση ενισχυτικών, φροντιστηριακού τύπου, εργασιών στα ιδιωτικά σχολεία. 
  •  Την κατάργηση διάταξης που προέβλεπε πως διαγράφονται φοιτητές οι οποίοι δεν έχουν εγγραφεί σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, προσπάθησε να κοροϊδέψει και να παραπλανήσει τους συναδέλφους του βουλευτές στην χθεσινή συζήτηση υποστηρίζοντας ότι η ρύθμιση για τους αιώνιους αφορά ενεργούς και όχι αιώνιους φοιτητές, οι οποίοι για δύο συνεχή εξάμηνα και για οποιoνδήποτε λόγο δεν πήγαν να εγγραφούν, παρέλειψε να αναφέρει ότι με επόμενη παράγραφο της τροπολογίας του, καταργείται η διάταξη του προηγούμενου νόμου που ανέφερε μέχρι πότε διατηρείται η φοιτητική ιδιότητα (παρ. 1, άρ. 49 του Ν. 4009). 

 Η παράγραφος αυτή αντικαθίσταται με την εξής λιτή διατύπωση: «Η ιδιότητα του φοιτητή αποκτάται με την εγγραφή του σε ΑΕΙ».

Μετά τα όσα δρομολογεί ο πλέον ανίκανος για υπουργός παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Νίκος Φίλης υπήρξε μπαράζ παραιτήσεων από μέλη των Συμβουλίων ΑΕΙ και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, καθώς στην πλειονότητά τους οι Έλληνες επιστήμονες που ήρθαν από το εξωτερικό στη χώρα μας για να βοηθήσουν στην λειτουργία της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης δεν δέχονται την παράταση της θητείας τους από την κυβέρνηση κατά ένα χρόνο.

Με επιστολές τους παραιτήθηκαν χθες τα μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ πριν τρεις ημέρες είχαν παραιτηθεί καταγγέλλοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα και τα μέλη του Συμβουλίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Τον υπουργό παιδείας κατήγγειλε και η ΔΟΕ  λέγοντας σε ανακοίνωση της ότι : «το υπ. Παιδείας παρανομεί και ζητεί το ίδιο να πράξουν τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) και οι σύλλογοι διδασκόντων. Οι σύλλογοι διδασκόντων δεν συναινούν στις διαδικασίες που υπηρετούν τις πολιτικές του υπουργείου Παιδείας που διαλύουν το δημόσιο σχολείο».

Η ΔΟΕ συνέχισε στις καραγγελίες της κατά του υπουργού παιδείας αναφέροντας : «παρά την κίνηση αναδίπλωσης στην οποία προχώρησε το υπουργείο Παιδείας με την έκδοση της “διορθωτικής” εγκυκλίου στις 25/8 έπειτα από την αντίδραση και τις καταγγελίες της ΔΟΕ για την πραξικοπηματική εγκύκλιο σχετικά με τις συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ και τον καθορισμό των λειτουργικών κενών, το μόνο που πέτυχε ήταν να αποδείξει ότι προκειμένου να πετύχει τους επικοινωνιακούς του στόχους δεν διστάζει να παρανομεί. Μόνο που τώρα προσπαθεί να επιβάλει την παρανομία ως τρόπο λειτουργίας σε ΠΥΣΠΕ, διευθυντές εκπαίδευσης και συλλόγους διδασκόντων».

Οι πολίτες πλέον ζουν σε πλήρη ανασφάλεια αφού διαλύονται συστηματικά με σχέδιο η γιατί υπάρχει πλήρη ανικανότητα και ανεπάρκεια κυβερνητικών στελεχών, η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών, η κοινωνική προστασία και τώρα η παιδεία και αυτό κρίνει επιτακτική την ανάγκη να προστατέψει τους πολίτες η αντιπολίτευση γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατρακύλα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου