Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Τόσκας πήγε να καλύψει τους αντιεξουσιαστές λέγοντας ότι το περιστατικό δεν έγινε στα Εξάρχεια




Χαρακτηριστικό είναι πήγε να καλύψει και πάλι τους αντιεξουσιαστές ο Τόσκας λέγοντας ότι ότι το περιστατικό του ξυλοδαρμού δεν έγινε στα Εξάρχεια (σ.σ. έγινε στη συμβολή της Πανεπιστημίου με την Μπενάκη και οι δράστες χάθηκαν στα Εξάρχεια) και πρόσθεσε ότι η κατάσταση που επικρατεί στη συγκεκριμένη περιοχή του κέντρου της Αθήνας δεν δημιουργήθηκε ξαφνικά. 

Αυτό βρήκε να πει αδιαφορώντας για τα πραγματικά περιστατικά, δηλαδή ότι στο σημείο γινόταν συγκέντρωση αντιεξουσιαστών και ότι μετά οι δράστες τις παραλίγο δολοφονίας έφυγαν για τα Εξάρχεια.

Για το ότι μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει γίνει καμία προσαγωγή υπόπτων δεν έδωσε απάντηση ο κύριος Τόσκας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είπε στην ΕΡΤ «Ξέρουμε καλά πώς δημιουργήθηκαν αυτές οι καταστάσεις, πώς για πάρα πολλά χρόνια κάποιοι έσπρωχναν τα προβλήματα της Αθήνας κάτω από το χαλί που λέγεται Εξάρχεια και ξέρουμε ότι κάποιοι δεν τολμούσαν να αγγίξουν τα προβλήματα»  

Προσπαθώντας να αποποιηθεί των εγκληματικών ευθυνών του ο κύριος Τόσκας συνέχισε λέγοντας :«Εδώ και πολλές δεκαετίες, αυτοί που σχίζουν τα ιμάτιά τους τώρα, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα, κατασκεύασαν χώρο απομόνωσης των τμημάτων στα Εξάρχεια προκειμένου να ησυχάσουν από την υπόλοιπη, την ευρύτερη περιοχή... Αντί να λύσουν τα προβλήματα προσπάθησαν να εγκλωβίσουν τα προβλήματα ή να τα ρίξουν κάτω από το χαλί» 

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι «ο κ Τόσκας πριν μιλήσει στα ΜΜΕ, καλό θα ήταν, να ρωτήσει τους "Συντρόφους" του, πως δημιουργήθηκε το άβατο των Εξαρχείων». «Οι γνωστοί άγνωστοι είχαν πάντα πολιτικούς συνηγόρους και υποστηριχτές γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, κρείττον του λαλείν το σιγάν. Εκτίθεστε κ. Τόσκα» πρόσθεσε ο κ. Χριστίδης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει μετά το περιστατικό : «Είναι φανερό εδώ και καιρό ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών - πλέον ούτε και των ίδιων των αστυνομικών» δήλωσε από την πλευρά του την Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου