Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Ο εφιάλτης του Τραμπ! Η πρώτη Αμερικανίδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες με χιτζάμπ!



Η Ιμπτιχάι Μουχαμάντ έγραψε ιστορία καθώς αγωνιζόμενη στην σπάθη έγινε η πρώτη αθλήτρια των ΗΠΑ που φορούσε χιτζάμπ

Πριν την έναρξη του Ολυμπιακού τουρνουά ξιφασκίας ελάχιστοί γνώριζαν την ύπαρξη της… Μέλος της πολυπληθέστερης αποστολής (ΗΠΑ), ως αθλήτρια ενός μη προβεβλημένου αθλήματος (ξιφασκία) λογικό ήταν…

Ωστόσο ακούγοντας κανείς το όνομα Ιμπτιχάι Μουχαμάντ έμπαινε σε μια περιέργεια η οποίαγινόταν ακόμη μεγαλύτερη όταν αντιλαμβάνονταν πως η συγκεκριμένη αθλήτρια είναι ο ζωντανός εφιάλτης του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος των ρεμπουπλικάνων έχει πει (μεταξύ άλλων) ότι πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος των Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ και αν έβλεπε σήμερα το αγώνισμα της σπάθης προφανώς θα πάθαινε… εγκεφαλικό.

«Τέτοιου είδους σχόλια είναι πραγματικά επικίνδυνα κι αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι πόσο επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων. Είμαι μια αφρο-Αμερικανίδα, η οποία γεννήθηκε εδώ, όπως και όλη μου η οικογένεια. Μεγαλώσαμε στο Νιου Τζέρσι και δεν έχουμε που αλλού να πάμε», είχε δηλώσει πριν την έναρξη των Αγώνων τονίζοντας παράλληλα τον ενθουσιασμό της για το γεγονός ότι:

«Με την συμμετοχή μου νιώθω ότι καταπολεμώ τα στερεότυπα και τις λάθος εκτιμήσεις που έχει η κοινή γνώμη για τις μουσουλμάνες. Κι αυτό που θέλω να δείξω σε όλους είναι ότι δεν μπορούμε απλά να συμμετάσχουμε σε μια Ολυμπιακή ομάδα, αλλά μπορούμε να είμαστε μέλη στην ομάδα των ΗΠΑ».

Η Ιμπτιχάι Μουχαμάντ έφτασε μέχρι τη φάση των «16» όπου ηττήθηκε από την Γαλλίδα Σεσιλιά Μπερντέρ, ωστόσο με τις οθόνες στο «Carioca Arena 3» να αναγράφουν «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ολυμπιακό πνεύμα προβλέπει το σεβασμό στη διαφορετικότητα», ο κόσμος στις κερκίδες ξέσπασε φωνάζοντας «ΗΠΑ !, ΗΠΑ !, ΗΠΑ». 

Η συγκίνηση της 30χρονης ξιφομάχου ήταν φανερή κι όπως τόνισε παρά την ήττα της ήταν η πιο μεγάλη βραδιά της ζωής της

«Σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες δεν έχουμε τόσο κοινό ή τόσους δημοσιογράφους. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε δημοσιογράφους. Οι στιγμές είναι μεγαλύτερες από εμένα. Έτσι, οποιοσδήποτε παρακολουθούσε ειδήσεις όλον αυτόν τον καιρό, αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεται στην ομάδα των ΗΠΑ μία μουσουλμάνα γυναίκα. 

Πως γίνεται να μην βλέπετε ότι είμαστε όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι; Είμαστε συντηρητικοί, αλλά φιλελεύθεροι. Υπάρχουν γυναίκες που επιλέγουν να καλυφθούν και άλλες που δεν το κάνουν. Υπάρχουν Αφροαμερικανοί μουσουλμάνοι, λευκοί και Άραβες. 

Νιώθω περήφανη που εκπροσώπησα τις ΗΠΑ, παρά την ήττα μου. Απόψε ήταν η καλύτερη νύχτα της ζωής μου».



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου