Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Φιέστα Τσίπρα με οργανωτή τον Καρανίκα και με θέα τον Εθνικό κήπο




Τονωτική ένεση φαίνεται πως αποτέλεσε για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού 

Τονωτική ένεση για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως αποτέλεσε η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να στήσει φιέστα στη Βουλή, με θέμα τις κυβερνητικές προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν στο προαύλιο της Βουλής, μετά το πέρας της εκδήλωσης. Εξάλλου, η συγκέντρωση έμοιαζε περισσότερο με συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού απουσίαζαν εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, ενώ το παρών έδωσε σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο.

Οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης - με εξαίρεση τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη - επέλεξαν να απέχουν από το χθεσινό κυβερνητικό σόου. 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Την έκπληξη έκαναν οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Τασούλας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κρεμαστινός, ενώ στο κάλεσμα του πρωθυπουργού ανταποκρίθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αναθάρρησαν με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα τις συζητήσεις μονοπωλούσαν το Μνημόνιο και η αξιολόγηση. Πάντως, οι γενικόλογες διακηρύξεις του πρωθυπουργού, δείχνουν ότι δεν υπήρξε απαραίτητη προεργασία, παρά μόνον διάθεση να δημιουργηθούν εντυπώσεις, στον απόηχο της κυβερνητικής «ήττας» για τον εκλογικό νόμο. 

Η κυβερνητική φιέστα  οργανώθηκε στο πίσω μέρος του προαυλίου στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου , προστατευμένο από τα... αδιάκριτα μάτια των περαστικών.Από νωρίς το απόγευμα οι προετοιμασίες ήταν πυρετώδεις στο προαύλιο της Βουλής στην πλευρά που βλέπει προς τον Εθνικό Κήπο: Στήθηκαν περίπου 350 καρέκλες για ισάριθμους καλεσμένους, αλλά και μπουφές. 

Τον στρατηγικό σχεδιασμό της φιέστα της κυβέρνησης για τη Συνταγματική αναθεώρηση ανέλαβε ο στενός φίλος και έμπιστος συνεργάτης του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, όπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες του protothema.gr. 

Πίσω από το βήμα υπήρχαν τρία συνθήματα: «Νέο Σύνταγμα», «Νέα Μεταπολίτευση» και «Νέα Ελλάδα».  Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη προλόγισε τον πρωθυπουργό πριν εκείνος ανέβει στο βήμα. 

Θέσεις πήραν από πολύ νωρίς ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ σιγά- σιγά σχηματίσθηκαν πηγαδάκια στα οποία κυριάρχησαν χαλαρές συζητήσεις. Αυτή τη φορά οι κυρίες στην εκδήλωση ακολούθησαν χαλαρότερο dress code σε σχέση με την δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας χθες το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο.  Να σημειωθεί ότι είχαν προσκληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων, το προεδρείο της Βουλής, βουλευτές, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, εκπρόσωποι εργοδοτικών, συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου