Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Εντοπίστηκε η σορός του δίχρονου που άρπαξε αλιγάτορας στη Disney World





Ορλάντο, Φλόριντα

Χρησιμοποιώντας βάρκες, δύτες, ακόμα και ελικόπτερο, η αστυνομία της Φλόριντα κατάφερε να εντοπίσει και ανέσυρε τη σορό του δίχρονου αγοριού στο οποίο επιτέθηκε αλιγάτορας που αναδύθηκε ξαφνικά από λίμνη εντός του θεματικού πάρκου της Disney World στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Νωρίτερα, ο σερίφης της κομητείας Όραντζ, Τζέρι Ντέμινγκς, είχε δηλώσει έπειτα από περίπου 15 ώρες ερευνών ότι χωρίς αμφιβολία το άτυχο αγοράκι ήταν νεκρό και η όλη επιχείρηση ήταν πλέον ανάκτησης της σορού του παιδιού.

«Έχουμε επιβεβαιώσει ότι αυτό το παιδί ηλικίας δύο ετών έπαιζε στις όχθες της λίμνης και βρισκόταν σε βάθος περίπου 30 εκατοστών μέσα στο νερό όταν ο αλιγάτορας εμφανίστηκε και επιτέθηκε στο παιδί» είχε δηλώσει ο Τζέρι Ντέμινγκς.

«Ο πατέρας έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, προσπάθησε να σώσει το παιδί, μάταια» προσέθεσε.

Η διεύθυνση του πάρκου Walt Disney World στην Φλόριντα αποφάσισε να αποκλείσει την πρόσβαση του κοινού στις παραλίες του, καθώς οι δυνάμεις της αστυνομίας αναζητούν τα ίχνη του άτυχου αγοριού, όπως επισήμαναν αστυνομικοί και μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Στελέχη της υπηρεσίας προστασίας άγριας ζωής αιχμαλώτισαν και έκαναν ευθανασία σε 4 αλιγάτορες από τη λίμνη προκειμένου να τους υποβάλλουν σε εξετάσεις για να εντοπίσουν τυχόν ίχνη του δίχρονου, ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν αποδείξεις ότι κάποιο από τα ζώα είχε εμπλακεί στο περιστατικό, δήλωσε ο Νικ Ουίλεϊ, εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής Προστασίας Άγριας Ζωής και Θαλάσσιας Πανίδας της Φλόριντα.

Το αγόρι, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα από τις Αρχές, δέχθηκε επίθεση από το ερπετό στη λίμνη Seven Seas στο Disney's Grand Floridian Resort & Spa στη Λίμνη Μπουένα Βίστα κοντά στο Ορλάντο, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Όραντζ.

Η οικογένειά του, που επισκέπτεται την περιοχή από τη Νεμπράσκα, ξεκουραζόταν σε κοντινή απόσταση, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του σερίφη Τζεφ Ουίλιαμσον.

Ο πατέρας του παιδιού όρμηξε στο νερό αφού ο αλιγάτορας άρπαξε το παιδί και έδωσε μάχη για να το απελευθερώσει, είπε ο Ουίλιαμσον. Από τη μάχη με το ερπετό, ο άνδρας υπέστη μικροεκδορές στο χέρι του. Και η μητέρα του παιδιού προσπάθησε επίσης να του σώσει την ζωή.

Αλλά κι ένας ναυαγοσώστης που βρισκόταν σε υπηρεσία δεν κατάφερε να προσεγγίσει το αγοράκι εγκαίρως, σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου.

«Ο αλιγάτορας απομακρύνθηκε κολυμπώντας μαζί με το παιδί».

Η Disney έκλεισε τις παραλίες της για λόγους ασφαλείας, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπου Τύπου της Disney.

Περισσότεροι από 60 στελέχη, βοηθοί σερίφη και αξιωματούχοι των υπηρεσιών προστασίας άγριας ζωής αναζητούσαν το παιδί με τη βοήθεια ηχοεντοπιστικών συστημάτων, ελικοπτέρων και δυτών.

Ο σερίφης Τζέρι Ντέμινγκς ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι το ερπετό είχε μήκος μεταξύ 1,2 και 2 μέτρων.

Οι αλιγάτορες δεν συνηθίζουν να κολυμπούν στα νερά της τεχνητής λίμνης Seven Seas, σύμφωνα με τον ίδιο.

Από την πλευρά της εκπρόσωπος Τύπου του θερέτρου της Disney δήλωσε ότι όλοι έχουν καταρρακωθεί από το τραγικό συμβάν. «Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και της προσφέρουμε βοήθεια» υπογράμμισε η ίδια.

Στις εικόνες που προέβαλαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται ένα ελικόπτερο να ίπταται πάνω από την περιοχή όπως επίσης πολλές βάρκες να συμμετέχουν στις έρευνες.

Στη λίμνη δεν επιτρέπεται η κολύμβηση. Ωστόσο δεν υπάρχουν πινακίδες που να προειδοποιούν τους επισκέπτες για την παρουσία των μεγάλων ερπετών στο νερό.

Ο Νικ Ουίλεϊ δήλωσε στην εφημερίδα Orlando Sentinel ότι οι επιθέσεις αυτού του είδους είναι «πολύ σπάνιες» πόσο μάλιστα εναντίον παιδιών.

Η Φλόριντα, όπου ο πληθυσμός των αλιγατόρων είναι πολύ μεγάλος, είχε γνωρίσει μόνο μία φονική επίθεση αλιγάτορα το 2015, την πρώτη από το 2007, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της επιτροπής.




Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου