Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Euronews : Διαμαρτυρία στην Αθήνα για να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ



Χιλιάδες διαδηλωτές γέμισαν τους δρόμους της Αθήνας καλώντας την αριστερή κυβέρνηση της χώρας να παραιτηθεί.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος με πανό που έλεγαν '' Παραιτηθείτε και «Go Home".

Η εκδήλωση διοργανώθηκε μετά  από ένα κύμα πρόσφατων μέτρων λιτότητας που εγκρίθηκε από το κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων των συντάξεων και αυξήσεις φόρων.

Τα μέτρα αυτά τα απαιτούσαν οι δανειστές της χώρας σε αντάλλαγμα για ζωτικής σημασίας κεφαλαίου διάσωσης.

«Οι άνθρωποι ήρθαν εδώ αυθόρμητα, είναι όλοι δυσαρεστημένοι με αυτή την κυβέρνηση τους δήθεν αριστερούς που έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο δεξιοί από τους κανονικούς», είπε μια γυναίκα.

«Οι άνθρωποι αντιδρούν στα ατελείωτα ψέματα και την εξαπάτηση τους από τους πολιτικούς αυτής της κυβέρνησης. Πήραν την εξουσία με τίποτα, με ψέματα, ψέματα, ψέματα, "είπε ένας άλλος διαδηλωτής.

'' Ψήφισα δύο φορές για Τσίπρα δεν έχει πραγματοποιήσει καμία από τις υποσχέσεις του μου έκοψε τη σύνταξή μου στο μισό. Τι άλλο μπορώ να κάνω ? Δήλωσε άλλος διαδηλωτής.

Ο ανταποκριτής μας για το Euronews στην Αθήνα Σταμάτης Γιαννίσης, δήλωσε:« Μόνο εννέα μήνες μετά την δεύτερη διαδοχική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις γενικές εκλογές, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια ταχεία μείωση της δημοτικότητας της ριζοσπαστικής αριστεράς και του κυβερνώντος κόμματος. Και με περισσότερη λιτότητα στον ορίζοντα, αυτή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπορεί να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση συνασπισμού του, από την άποψη ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας. ''


Επιμέλεια : NewsOtherWise.gr
Πηγή : euronews.com


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου